Vardagen börjar…

Fredagen den 18 Maj 2007

Ja, nu har vardagen börjat. Man ska mellan Max måltider var 3:e timme, blöjbyten och medicinering även hinna med att pumpa ur brösten med bröstpumpen ca var 4:e timme, prioritera Fanny, laga mat, tvätta och hela tiden plocka undan saker som har har en förmåga att dyka upp överallt.  

Men ibland känns det bra att man är kvinna och har förmågan att göra flera saker samtidigt :-) Nu vid senaste pumpningen jag gjorde, höll jag med pumpen vid ena bröstet och drog vagnen fram och tillbaka med ena foten placerad på däcket för att vagga Max till sömns och med andra lediga handen öppnade jag dagens post.  Så ibland får man mycket gjort (hi,hi)

Max har fått vara utan syrgas hela dagen. Han har legat som igår stabilt och högt. Har fortfarande syrgasgrimman i näsan. Vill inte ta bort den, om man måste sätta dit den igen, för tejparna den sitter med är inte nå roligt för Max att ta av och sätta dit. Men imorgon tror jag att jag tar bort den under dagen (för jag måste byta grimma ar 3:e dag) och då ska jag ha den borta hela dagen om han ligger lika fint i syresättningen. Då kanske man äntligen få se honom helt ren i ansiktet utan sladdar och tejpar. Då måste ju kameran fram igen!

Har pratat med barnsjuksköterska från Sunderbyn idag. Fick rapportera litegrann hur det går här hemma på permis. Det blir den norska hjärtspecialisten Dag som ska kolla Max hjärta med ultraljud på tisdag. Blir intressant ffa att höra hur det verkar fungera utan klaffen i lungpulsådern.
Fick även idag med post journalkopia på kirurgens operationsberättelse från Göteborg. Det var intressant att läsa, men mycket facktermer. Men bra att ha på papper vad de gjort i hjärtat, man glömmer fort.

Jonas har farit iväg på rallycrosstävling nere i Höljes och blir borta hela helgen. Men jag har backup om jag behöver hjälp.
Annars en bara vanlig dag här hemma. Fanny har varit på förskolan idag och haft roligt fram till 14.00. Sedan tog vi en promenad med vagnen. Fick sedan lite besök. Nu ikväll har vi äntligen fått börja om med vårat fredagsmys som vi brukar ha. Så vi har sett en film och ätit glass. Mums!
Max har dock varit lite orolig och gnällig.Tänk så sönt det skulle vara om de kunde säga om de har ont, eller om det är magen, om de är hungriga eller bara trötta.

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa någonting. Vad som helst. Något jag inte gjort på 2 månader. För det är ingen idé att sova än, för lilleman vill nog ha mat på 1 timme. Men risken är nog stor att man slumrar istället för läser……