Har varit ute på promenad….

 Söndagen den 29 April 2007

Ja, nu har jag lämnat mina ”grabbar” på avdelningen för natten.
Jonas ska sova hos Max i natt, eller sova, är väl kanske lite att ta i.

pict0161.jpg
Mina grabbar

Jag har då inte sovit många minuter i natt kanske ett par omgångar på 1o minuter var. Max har varit ganska torr i näsan av all syrgas så det har varit lite oroligt och man måste försöka ”blöta” i näsan med koksalt med jämna mellanrum. Sedan har dessutom  saturationsmätaren (den som mäter syresättningen)  plingat titt som tätt. Den är ju inställd på ett gränsvärde att Max helst ska ligga över 80, så när han går ner till 78-79 som han ofta gör så plingar det och man måste trycka av på en knapp för varje gång.  Så det har man gjort ett otaligt många gånger i natt. Sedan är det ju då mat var 3-4 timme och där emellan ska jag pumpa brösten så Max får min bröstmjölk. Sedan kommer  ju personalen även in och kolla puls och andningen med jämna mellanrum. Så det är skönt att vi är två här så vi kan lösa det med att ta en natt var !!

Jag är så lycklig att jag har den man som jag har. Jonas är så underbar och jag vet att vi kommer att greja det här tillsammans både nu och i framtiden.

Idag har vi tagit ut Max på en promenad i vagnen med syrgastuben och saturationsmätaren. Det var skönt med en gemensam promenad i det härliga vädret. Det har dock blåst litegrann här idag, men ändå fint. Vi tog ett kort bara för att ni där hemma ska få se lite grönt gräs ni också (hi,hi) :-) 

 pict0165.jpg   pict0167.jpg
Max mår skönt i vagnen.
Grönt gräs och blommande blommor.

På eftermiddagen gick jag hit till hotellet och lagade upp lite mat så vi har ett par dagar. Det kanske låter otroligt, men det var faktiskt riktigt skönt att stå vid spisen igen och göra ”vanlig” mat. Men blir otroligt less alla färdiglagad mat som värms upp i micron. Tror att man kommer vara allergisk mot det när man kommer hem. Medans jag lagade mat träffade jag ytterligare en familj som också har fått ett barn med Down Syndrom, en tjej som är 6 månader gammal och som i torsdags opererade hjärtat. Hon ligger fortfarande på IVA efter op. Så jag hoppas man får chansen att prata lite mer med dem framöver.

Annars en väldigt lugn dag på avdelningen och tiden har segat sig fram. Men nu är det ju måndag imorgon och en ny vecka. Blir nog lite mer som händer då. Jag hoppas vi får vårat prat med läkaren och kanske även kirurgen imorgon då det är röd dag tisdag.

Nu tror jag det blir en lång och varm dusch och sedan kryper jag nog ner mellan lakanen. Tror rent jag ska skippa att gå upp och pumpa en av gångerna i natt, så man får sova sammanhängande några timmar.

Vi får väl önska all där hemma en trevlig Valborg och hoppas ni får bra väder.

Annons