En hel del besök blir det….

Måndag den 21 Mars 2007

Orkade inte skriva någon uppdatering igår kväll. Var så trött. Så jag gick och la mig samtidigt som mina barn igår. Det var skönt. Max har sovit mycket bra och har haft 4 timmar mellan matningarna i natt. Så idag känner man sig ju riktigt utvilad. Har ju dessutom fått hem Jonas som varit borta hela helgen och då tog han ju ett av nattmålen.

Har fortfarande lite syrgas till Max. Han vill ”dimpa ner” ner litegrann då han har utan. Få se vad ultraljudet imorgon visar. Min fasa är ju att det inte fungerar med den bortplockade klaffen upp till lungpulsådern och att de måste göra något nytt där. Men vi får som sagt se vad hjärtspecialisten säger imorgon.
Det är lite besvärligt med att ha grimman och syrgasslangen som vill fastna överallt. Sedan måste ju syrgastuben hålla på att flyttas till övervåningen då han ska sova uppe och den är ju inte lätt att bära. Dessutom är kabeln till saturationsmätaren så kort, så man måste ju bära den med sig så fort man lyfter honom. Längtar till dagen vi inte behöver dem längre.

slang.jpg
Denna syrgasslang som alltid är i vägen
och som lätt tjorvar till sig

Har suttit på morgon och ringt och bokat in lite besök. Känns som att schemat är ganska fullspäckat de närmaste 2 veckorna. Vi ska då upp till Sunderbyn för ultraljudet samt hörselkontroll och även synkontroll i veckan. Vi ska även upp till barnintensiven för allmän koll av mediciner och syrgas  m.m. Kuratorn från habiliteringsteamet kommer i veckan för att hjälpa oss fylla i blankett för vårdbidrag. Känns skönt att få hjälp med detta då man känner sig helt ”offside” i nuläget. Sedan kommer även kuratorn och sjukgymnasten hit på hembesök till veckan. Så det blir pusslande att få ihop allt med allt annat. Man har ju även en del andra tider att passa som gäller bra Fanny med bla. utvecklingssamtal. Sedan vet jag inte om det kommer bli besök på BVC dessutom och jag behöver själv kanske göra en efterkontroll efter förlossningen.

Men de allra närmaste planerna är att jag ska fara på tjejträff ikväll. Vi är en del tjejer i byn som brukar träffas ca 1 gång i månaden om någon har gjort något nytt renoveringsprojekt i huset. Så det ska bli så kul att träffa alla igen och ffa få lite ”normalt” socialt umgänge och kanske man rent kan få höra lite skvaller. :-)
Så det blir Fanny och Jonas som får sköta Max i kväll.

Har idag även beställt en bärsjal. Har redan nu lite problem att orka bära lilleman pga min värk och då jag har dålig ork i ffa armar. Så jag måste försöka hitta någon bra lösning eftersom han blir ju bara tyngre och så får man väl räkna med att han kanske kommer att behövas bäras en längre tid än normalt. Så det blir spännade och se om det kan fungera.