Inlagd på Sunderbyns sjukhus…

Torsdag den 24 Maj 2007

Nu sitter vi här i sängen på rum 6 på avdelning 56 barnintensiven.Max ligger på en kudde i mitt knä och tittar utforskande på mitt ansikte. Han har även legat under ett babygym här i sängen han är helt fascinerad av alla färgglada saker som hänger i den. Han har även börjat upptäcka sina händer och studerar dem noga då de rör på sig

Idag har vi varit på synundersökning. Först kollade de skelning och vätska i ögonen. Max fick sedan några droppar i ögonen och vi fick sitta och vänta ett tag, läkarne kollade sedan om ev gråstarr, men det såg bra ut, ingen gråstarr. Hon kunde dock se att Max är lite översynt. Men det brukar växa bort. Men det kan bli att översyntheten övergår i närsynthet senare och att han kanske behöver ha glasögon då han blir äldre. Men det får man se längre fram. Han kommer att gå på regelbundna kontroller för ögonen och nästa besök blir då han är 1 år gammal. 

Vi kom upp hit på avdelningen vid 9.30 och vi fick inget rum förrän vid 14.30 tiden så det blev lite lång väntan i korridoren. Nu blir det ju också mest väntan. Vi har plockat bort syrgasgrimman och de har kopplat upp honom för att kolla syresättningen. De kollar den genom att fästa en elektrod runt ena foten. Elektroden lyser genom foten och på så sätt mäter man syresättningen. Man ser då på en monitorskärm vilket värde han har. Det är svårt ibland att få något värde eftersom att den får ingen kontakt då han är aktiv och sparkar med benen. Och nu ikväll är han såååå vaken och aktiv. Ligger mest och sparkar Så det går väl bättre och mäta i natt då han sover. Men det är så underbart att ligga och titta på grabben, då han inte har något fasttejpat i ansiktet. Han är SÅ SÖT!!!!!

Vi fick samma rum som vi hade sist vi var här. Ja, det har hänt en hel del här. Men nu känns det så skönt att man vet att man ska få fara hem imorgon, att det bara blir en natt. Imorgon kommer svärmor och svärfar och Fanny och hämtar oss. Då hoppas jag det blir hemgång utan syrgas-sladden.

 Tänk bara slippa höra pipen från saturationsmätaren, slippa rätta till grimman som alltid har en tendens att hamna snett och hoppa ut från näsan, slippa tjorva in sig i sladden, slippa stirra på siffrorna på mätaren som gör en nojjig.Blir det så måste man ju fira det på något sätt. Kanske en lite extra fredagsmys i soffan hemma.