Max blev utskriven idag !!!!!!!!!!!!!!!!!

Fredag den 25 Maj 2007

Nu har äntligen dagen kommit som vi har väntat på så länge……

Max har idag blivit utskriven från avd 56 barnintensiven.
Det är idag som vi för första gången kommer hem på riktigt,
första gången hem utan att vara på permis,
första gången hem som en riktig familj.

Det går nog inte med ord att beskriva den känslan i kroppen. Efter allt vi har gått igenom de senaste 2 månaderna så känns den här dagen som att vi kommit i mål,
vi tog oss fram till den uppsatta mållinjen och Max har blivit så frisk att han får komma hem. Bara det att jag skriver ner orden så börjar tårarna rinna nerför kinderna.
Jag har nu nattat båda mina barn och det känns underbart att den här kvällen är bara början…..

Ja, vi blev alltså utskrivna idag efter ett dygn uppe på Sunderbyns sjukhus. Max har legat uppkopplad på deras saturationsmätare (syresättningen) hela dygnet och på morgonen kom hjärtläkaren in och meddelade att han legat bra hela tiden och nu kan vi plocka bort syrgasen helt. Max är nu HELT UTAN syrgas, har ingen syrgasgrimma, har ingen mätare på foten. Han är kabel & sladdfri !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kan ni fatta!? Det är knappt att man kan tro det själv. Nu när man tar upp honom i famnen så är det underbart, först och främst att se hela hans söta ansikte utan sladdar, men även så enkelt, så lättsamt, inga sladdar ivägen, ingen mätare som piper, ingenting, bara en liten Max. Eller så liten är han ju inte längre :-) Han vägde igår 4645 g och 56 cm lång.

Det blev ett ganska långt dygn i Sunderbyn. Eftersom man är van att det förrut varit så mycket undersökningar, prover, kontroller och annat på programmet, så kändes timmarna lååånga innan dygnet hade gått.  Men jag måste skicka en kram till personalen (inte för att jag tror det är någon av dem som läser detta, men ändå) som är så helt fantastiska. Är det något som man kommer sakna med sjukhusvistelsen, så är det dem. Max fick en flagga av dem då han blev utskriven idag. Så gulligt!
Jag har lovat att vi ska komma upp och hälsa på och nästa gång vi ska till Sunderbyn och då ska vi bjuda personalen på något gott. Hade även tänkt pyssla ihop något fint minne från Max, så de inte glömmer oss :-)

Jag och Max blev idag hämtade av svärmor, svärfar och Fanny idag. Vi firade Max hemgång med att köpa hem skrovmål och prinsesstårta. Ni måntro man var ”äckligt” mätt efter den kombinationen !!! :-)  Jag förstår inte, jag hade ju tidigare sagt att jag skulle börja mitt nya liv, men man kanske får göra ett undantag en sån här dag,
en sån här härlig dag,
en sån här dag som man kommer att komma ihåg.

(ska lägga in lite nya bilder imorgon, orkar inte idag)