8 månader…..

Onsdag den 21 November 2007

….blev Max igår.
Vi var igår på besök hos våran sjukgymnast på Habiliteringen på Piteå Älvdals Sjukhus. Hon checkade av lite hur det går med den motoriska utvecklingen. Max tyckte nog det var lite kul, med alla nya leksaker att utforska och äta på =)

Vi ska nu fortsätta träna som vi har gjort. Ska fokusera på att träna att sitta. Han har forfarande lite dålig bålbalans, så han kräver fortfarande stöd i sittande. Ska även träna liggande på golvet, att ta sig fram och fara runt. Har fått låna en liten ”rulle” att använda under honom, så han kommer upp i krypande ställning och börjar belasta benen och knäna. Ska även träna uppresning från liggande till sittande då han ligger på sida.

Annars här hemma kör vi nu med, lite varannan dags rutiner, när det gäller sovritualer. Det höll inte riktigt i sig, den positiva trenden då Max sov hela nätter. Men det börjar nog vara på gång. För så där varannan natt nöjer han sig med tutten, istället för flaskan. Vissa dar äter han 19.00. Somnar vid 20.00. Sover sedan till 06.00  med några tutt-behov. Det låter inte dumt va?? Så otroligt skönt slippa, springa ner mitt i natten och värma mat.

 Mat, ja. …
Älsklingsrätten är fortfarande den mjölkfria mjölkersättningen Nutramigen. Vilket är en gåta !!! För den smakar urk!! Bara lukten, får en, att rygga tillbaka. Men det är ju förstås kanon, att han gillar den, eftersom han reagerade på vanlig välling. Med vanlig mat, går det lite sisådär, men det går bättre och bättre. Det är bara puréform som gäller, får inte vara bitar. Började så bra att äta allt möjliga smaker, men det är som att han har kommit på, att proteterar jag, så finns det ju annat =)  Har nu 2 maträtter han gillar bäst, det är pasta och kyckling samt potatis och kött. Sedan är han ganska förtjust att suga på ett hårdbröd eller smörgåsrån.

På golvet har vi börjat fara lite bakåt. Fanny tog kort på honom då han lyckats ta sig in bakvägen, under bordet.  Lite desperat blev han, då han bara for längre och längre in, ju mer man försökte komma därifrån =)

Annonser