En gåta…..??!!!

Måndag den 20 Oktober 2008

Ja, det är verkligen helt otroligt.
Max har nämligen inte sovit någonting på HELA dagen. ???  Fattar inte.
Han gick ju upp som vanligt imorse runt 6 tiden. Sedan har vi som vanligt lekt och busat och tränat här hemma på förmiddagen. Lunch åt han vid 11 tiden och därefter brukar han bli trött och går och lägger sig vid 11.30 och så sover han 1 1/2 till 2 timmar. Det brukar inte vara något som håller honom vaken då.

Han såg som vanligt trött ut idag, men han ville bara sätta sig upp i sängen. Inte missnöjd så man kan tro att han hade ont någonstans. Jag trodde han till slut skulle lägga sig ner, men icke. Så han blev lite less i sängen. Jag tänkte  att jag tar upp honom och så lägger vi oss tillsammans i vår säng. Det brukar vara ett säkert kort. Men icke. Nog var han trött, men så fort började sänka ögonlocken eller slappna av, så spände han upp ögonen med blicken ” här ska inte sovas”. Så det är inte likt Max.
Så vi provade sova fram och tillbaka ända till klockan 15. Då hade vi dessutom hunnit med att äta igen vid 14 tiden. Men då han inte hade somnat vid 15 tiden, bestämde jag mig för att gå ut och gå med honom i vagnen, där brukar han ju oxå somna.

Så sagt och gjort. Han somnade direkt !! Perfekt tänkte jag och jag gick bara då en liten sväng. Men så fort jag stannade, så vaknade han. Han sov kanske 10 minuter högst. ”Tji, fick morsan”, var nog hans tanke =) Jag tog in honom igen oh prövade söva honom i vagnen. Tror ni det gick. ICKE. Som en liten orm. Skulle bara upp. Skulle inte sova. Vi satt oss och mös i soffan. Han ville gång på gång slumra, men så fort han gjorde det, spände han upp ögonen igen och skulle vara vaken. Så han var vaken ända till pappsen kom hem vid 18 tiden. Åt välling. Då tänkte vi att NU däckar han. Men det blev en strid in i det sista. Pappsen försökte gå och vagga honom till sömns och till slut vid 19 tiden slog han igen ögonen.

Så få se. Tänkte att det kanske är på G något i kroppen på honom. Annars var det kanske bara en ”udda” dag som har gjort att det känns som om mamsen bara har försökt söva en grabb hela dagen.

Sjukgymnasten ringde idag. Det är på gång en träff för att göra en habiliteringplan på Max. Men vi hade tyvärr uppbokat den dagen de hade tänkt, så nu ska hon försöka ordna en ny tid. De planerar även en träff för alla DS familjer här i Piteå, eftersom det har fötts några barn de senaste åren. Så det låter trevligt. Få se om det blir före jul eller efter jul. Det ska tydligen ha kommit ett litet ”nyförvärv” i Piteå i våras. Skulle vara kul att få träffa den familjen oxå.

Nu längtar jag redan i säng….
Bäst få lite sömn. Vet ju inte om grabben har tänkt vakna och fortsätta vaka =)
Måste även ladda inför Lek & Rytmik imorgon.

Lämna gärna en kommentar:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.