Vicken present Max fick =)

Tisdag den 6 Januari 2009

Igår när ”IKEA-Gänget” kom hem, så kom de förbi med de sakerna som jag ville ha handlat. Lite småsaker. Men jag hade bett mormor och farmor kolla in lite saker för framtiden. Bland annat den där nya rutschkana de har på barnavdelningen. Om det kunde vara något för Max.

Lite paff blev man då den även följde hem =)
Så idag har jag och Fanny monterat ihop den och satt den i ”lekrummet” som vi håller på att fixa till. Tänkte visa lite bilder på roliga och bra ”lekmöbler” som vi har köpt in till rummet och som har lite tanke bakom, i träning för Max. IKEA har en hel del roliga grejor.

lekrum1

Här är den nya rutschkanan. Tar väl ett tag innan han kan
åka själv i den. Men han gillar då han får hjälp. Sedan var det
faktiskt väldigt bra ”hål” som är menat för trappsteg, för det 
var suveränt för Max att ta tag i och ställa sig upp.

Så för att få åka….så fick han lov krypa dit och
ställa sig först…perfekt!

lekrum3Sedan har vi då
satt upp en ribbstol
på väggen, där han
oxå kan träna och stå
och så smånigom
oxå klättra…

Den här är oxå från
IKEA men den säljs
tyvärr inte längre.

Utan jag hade turen
att få tag i en via
”blocket”som var
oupppackad
och ny =)

lekrum5Den ljusgröna kudden är en sk vippkudde eller balanskudde som oxå är från IKEA men inte säljs längre. (hittade den på ”blocket” den oxå =)
Bra balansgrej för lite större barn, men kan vara kul snurra runt med saker på, för mindre barn.

Den gröna grodan i bakgrunden är från IKEA och den har luftelemt i sig som man blåser upp. en kul kudde att leka och busa med.

lekrum4Sagosten kudde
från IKEA med luftelement inuti
som man blåser upp.
Sedan en gullig igelkott
(tror jag det är ?!)
som fodral.

En bra kudde
att både kasta,
och försöka ”bestiga”
och hålla balansen på.

Den röda träningsmattan har vi fått låna från habiliteringen och den är perfekt då man ska träna olika saker både sittande och liggande.

 

lekrum2Sedan har vi en björn fotölj från IKEA (till vänster) som går att justera både så här i sittande läge, men även i liggande. Perfekt att försöka klättra upp i mysa på, då den inte är så hög.

En vanlig saccosäck (till höger) kan vara nog så trevlig att busa med och lite jobbig att ta sig ur, så det blir lite bra träning.

lekrum6Gunghästen har vi köpt på ”Toys r us” och den är lite bredade att sitta på, lättare att hålla balansen och så är den inte så hög, så om man ramlar så är det nära till golvet. Lättare att så smånigom ta sig i och ur själv.

De runda sittunderläggen är från IKEA och det är just vad de egentligen är till för. Men jag tyckte de hade läckert upphöjda mönster på dem, så att de känns lite olika att gå på. Tänkte det blir perfekt då det är dags för att leka typ ”inte nudda golv”.

Jag förstår inte. Jag tror aldrig man växer upp själv =)
Jag tycker det är minst lika kul som barnen med dessa lekmöbler. Men jag får väl tänka så, att det är väl bra att man leksinnet kvar. Även om kroppen säger ifrån och inte vill göra allt man vill göra, så känner man sig iallafall ung i sinnet =)

4 reaktioner på ”Vicken present Max fick =)

  1. Vilket härligt lekrum. Man blir ju sugen på att leka själv. Vi håller just nu på att renovera Sagas rum… Det tar sin lilla tid med 2 små barn i huset, Saga har en storebror på 3,5 år.
    Maria

Lämna gärna en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.