Femte sjukan….

Torsdag den 25 Juni 2009

…heter tydligen en vanlig barnsjukdom som
Max har haft (det där pickiga sommarskinnet jag skrev om tidigare) och Fanny har nu fått det. Jag hade ingen aning om denna. Har aldrig hört talas om den tidigare.

Femte sjukan är en ganska vanlig virussjukdom bland barn i skolåldern som kommer i epidemier, precis som andra barnsjukdomar. De typiska symtomen på femte sjukan är utslag och klåda. Det börjar med en kraftig rodnad på kinderna, som sedan sprids till övriga kroppen, armar och ben. Utslagen brukar försvinna efter en vecka men kan komma tillbaka en eller flera gånger under några veckor”. läs mer ….

När jag kollade in utslag på nätet för att definera Max utslag, så hittade jag en bild som såg ut som hans. Så då ringde jag BVC eftersom den här mest är vanlig mellan 5-15 år. Vi fick höra att den ”går runt” här just nu, så det var ju den. Vi fick även höra nu på badstranden att det var många i byn som hade den eller hade haft.

Max har blivit bra från den nu men Fanny ser inte så rolig ut. Även om det inte ger några besvär. Hon har ingen klåda eller feber. Så det är ju skönt. Dessutom så smittar den ju inte, då den har brutit ut så då behöver man ju inte isolera sig.

Vi har varit till badstranden idag oxå. Puh! Varmt idag.
Men man ska inte klaga, det är ju detta som man väntat på hela långa kalla vintern, nu måste man ju njuta och uppskatta värmen.

mellis blev bullis…..

Vi hade med oss moster och morbror till badstranden idag och Erika hade bullar och saft med sig. Jag hade tänkt att Max skulle äta mellis med bland annat en banan, men när han såg bullpåsen, var det ju kört =)
han klämde en bulle ganska snabbt tiggde sedan direkt en till. Sedan när vi andra hade tagit varsin och satt och pratade, så hinner Max vara i påsen och även nopra den sista bullan !!! så mellis…blev bullis istället =)

Idag har vi vinkat iväg pappsen igen med Rallycrossbussen. Ha ska köra tävling i Karlstad i helgen. Så de har många timmar i buss, innan de är framme. Bästa med denna resa, är att det är den sista långtrippen. Sedan ska de bara köra på ”hemmplan” och då kan ju även vi följa. Så då kanske ni få se lite bilder av Max på Rallycross. blir kul att se vad han tycker om det i år. I fjol var han ju så liten.

annaskrift2 copy

Lämna gärna en kommentar:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.