Nu ligger Max på IVA…

Onsdag den 2 Maj 2007

Ni anar inte hur underbart det känns att operationen äntligen är över. Det har varit en jobbig dag att bara gå och vänta.

Vi fick ju gå upp med Max till operationen klockan 08.00. När vi kom in i förrummet till operationen så kom det genast 4-5 grönklädda damer och herrar och narkosläkaren tog upp Max i famnen. Allt gick så himla fort, och plötsligt hade de tagit honom in på operationsrummet. Hann ta ett kort på honom i narkosläkarens famn. Nu skulle det ske. 

op1.jpg   op2.jpg
Här ligger Max i vagnen nybadad på väg upp till operation.
Max i famnen på narkosläkaren.

Det blev som en blandning av  att det kändes hemskt men ändå var det ju skönt att det skulle bli av. Så många blandade känslor. Men vi har verkligen försökt hålla oss sysselsatta under dagen så vi inte bara skulle sitta och vänta. Vi lånade en bil här på hotellet imorse och for och handlade mat (körde bara lite vilse :-) ) Sedan passade vi på att laga upp lite mat så vi har några dagar och vi passade även på att tvätta lite kläder och dammsuga på rummet. Men ständigt hade man Max i tankarna och jag vet inte hur många gånger man kollade på klockan under dagen. 

Sedan kom ju telefonsamtalet man väntat på vid 14.30 då kirurgen ringde. (som ni kan läsa i min förra uppdatering)

Känns helt otroligt att de har gjort så mycket i ett sånt litet hjärta. Max lille hjärta är ju ungefär som en köttbulle stort eller som en körsbärstomat. Kan ni fatta att det går. De är ju helt fantaskiska. Man är så tacksam….

Klockan är nu 18.30 och vi har varit upp på IVA och träffat vår lille Max. Han ligger där så fridfullt och lungt, det ser ut som att han ligger och sover. Han är lite blek och kanske lite svullen. Har tungan som hänger lite ut från munnen. Han har hur mycket slangar och kablar som helst och är kopplad till en massa apparatur. Men enligt sköterskan så ligger alla värden bra i nuläget så det känns SÅ SKÖNT……

op3.jpg    op4.jpg  op5.jpg
En hel del appartur runt Max och en massa slangar och kablar på Max

Jag har lämnat en del urpumpad mjölk som vi har frysit ner. Max kommer nu från början få 5 ml 8 ggr per dag i sin sond. Har klistrat upp Fannys teckningar och kort på hans säng.

Både jag och Jonas kände hur spänningen i kroppen släppte efter vi fått se honom. När vi gick tillbaka till hotellet kände vi hur trötta vi egentligen är i kroppen. Så nu blir det att ta en lång varm dusch och sedan sova, sova och sova i natt. Kan meddela att Jonas har redan slocknat i sängen, hör hur han snarkar bakom mig (hi,hi)

För det är ju ingen idé att sitta vid hans sida nu timme efter timme då han är nedsövd. De ringer oss om läget förändras och vi kan ju ringa till IVA när vi vill och höra hur han mår. Vi går upp igen imorgon bitti.

Nu får vi bara hoppas att läget fortsätter att vara stabilt för grabben och att det går åt rätt håll.

Tack alla underbara för alla hälsningar i gästboken. Ni är toppen!
Det värmer så gött! Apropå värmer. Här har solen värmt ordentligt idag. Såg att det i helgen beräknas bli runt 20-25 grader här nere. Probelemet är ju bara att vi inte har några direkta sommarkläder med oss. Så vi får väl se om vi måste inhandla något?!