Respiratorn är bortplockad !!!

Lördag den 5 Maj 2007

När man kom upp på IVA på morgonen så hade de tagit bort respiratorn i natt vid 02.30 eftersom alla värden var bra och Max var så vaken. Så där låg han nu bara med syrgasgrimma och lite fukt som sprutade från en slang i ansiktet. Han vaknade ganska snart och då ordnade personalen så att jag fick sitta med honom i famnen. Det var ett helt företag för 2 ur personalen att hålla reda på och flytta alla slangar, men till slut låg han i famnen. Vilken härlig känsla.

dag3op.jpg   dag3op2.jpg
Max har fått ta bort respiratorn, får lite extra luft i syrgasgrimma och slang.
Äntligen får jag ha Max i famnen igen. En lycklig mamma!

Max blev dock lite orolig efter ett tag och det är ju svårt att veta om det är att det gör ont, eller om han är hungrig eller om det är magen som spökar. Vi försökte fråga honom, men vi fick inget tydligt svar :-) Han hade precis fått 15 ml mat i sonden, men jag tyckte han verkade hungrig fortfarande, så vi tog in 20 ml till i flaskan. Helt otroligt så tog han faktiskt flaskan och han åt upp allt. Vi har ju alltid vetat att han är ett matvrak, men att så här tidigt efter operationen att orka äta flaska känns helt fantastiskt.  Vilken kille!!!!

dag3op3.jpg   dag3op4.jpg
Kaninkompisen håller reda på luftslangen till Max. De verkar ha skoj ihop!
På den andra bilden tar man bort den vänstra dräneringsslangen.

Sedan kom Kirurgen in på rond och då blev det bestämt att han skulle få ta bort en dräneringsslang till och bara behålla den högra ett tag till. Det blev oxå bestämt att han skulle få komma ner på avdelningen under dagen. Eftersom det idag är dag 3 efter operationen plockade de även bort förbandet över operationssåret och det såg jättefint under. Det är fortfarande tejp över stygnen och så har de satt ett genomskinlig tejp över hela bröstkorgen som även täcker dräneringshålen.

dag3op5.jpg  
Tänkte beskriva vad han har kvar för något på magen. Nu kan man ju se operationssåret på bröstet. Nedanför det är det kvar en dräneringslang till höger lunga. Sedan är det kvar 2 små pinnar där de övriga dränen har suttit tidigare. De tunna blåa sladdarna är till för om man behöver koppla in en pacemaker. De vita plattorna är elektroder för övervakning av hjärtfrekvens och andning. Sedan har han ju syrgasgrimman och sondmatningslangen i näsan. tillslut har han ju även flera nålar som sitter i bla handen, halsen och foten för blodprovstagning, mediciner m.m

dag3op6.jpg  dag3op7.jpg
Här håller i på att flytta ner på avdelning 323 igen.
Vi känner oss lite hemma på avdelningen vid dett laget.

Så före lunch blev det flytt ner till hjärtavdelningen 323 igen. Blev placerad i rum 3 som är ett övervakningsrum, där de har totalt kontroll på läget. Så medans de fixade med alla slangar och kablar och fick honom ”hemmastadd” så tog vi lunch. Nu ska vi gå upp igen till avdelningen och se vad eftermiddagen kan bjuda på.