Sommar är härligt….

Torsdag den 16 Juli 2009

Idag har det varit mulet och åskan har gått.
Men nu skiner solen igen och igår var det en härlig sommardag. Det är så skönt med sommaren, då man gör det mesta utomhus.

Här sitter Max och tar sig ett mellis med äpplebitar.
På andra bilden tecknar han äpple =)

utelek2   utelek

Sedan är det väl sant, att ibland kan man säga, ”lite roar små”. Jag kunde sitta och bara njuta i stolen på verandan medans Max hade superkul med en av våra portabla ramper, som jag annars använder för att skjuta upp barnvagnen på här hemma.

utelek6 utelek7 utelek5 utelek4

Jag flyttade en ramp till gräsmattan och vips hade Max och en bil superkul…. jättelänge. Han körde bilen upp och ner. Bra träning att gå och hämta den, sedan klättra upp på verandan och ibland även klättra på rampen =)

Max har gjort ytterligare ett kliv fram, då det gäller att gå. Jag tycker bara nu på de senaste dagarna så är det ofta han väljer att ställa sig upp och gå själv, utan att man måste påminna honom. Han är även väldigt duktig på att klättra i trapp och vet att han ska vända på sig då han ska nerför trapp och soffan. Men vi tycker att han belastar lite snett med fötterna, att han trampar ner för mycket på insidan av fötterna. Jag tror vi ska kolla upp det, så det inte är att han belastar helt fel och att det kommer något surt efter. Kanske han skulle behöva någon inläggsula i skorna? Ska kolla med sjukgymnast efter sommaren.

Måste även få berätta om vår ”städkille”. Han gillar ju att städa, som ni vet. Favoriten är ju dammsugaren och han formligen älskar då man tar fram den stora, för att dammsuga. Han vill inte missa någonting, så han är skapligt ivägen, hela tiden. Han ska nämligen gärna vara på sladden eller framför mig hela tiden =) Förut har han alltid velat ha dammsugaren efter mig och dammsuga själv ett tag (trots att han har en egen, liten) Den stora är ju förstås mer spännande. Men nu räcker det inte med att ha dammsugaren avstängd längre, så nu måste den förstås vara på, då han dammsuger. Det blir dock att försöka begränsa tiden då, annars kan ju dammsuga hur länge som helst. Som alla mammor, så önskar man förstås att det ska hålla i sig då han blir äldre. Men tyvärr, om man ser på storasyster, som var likadan, så har det definitivt gått över. Där är det åt andra håller. Förstår inte vad kläder och grejor bara hamnar på golvet och där det inte ska vara och inte har ju hon satt de där, konstigt? !!!

Nu laddar vi för Rallycross igen i helgen. Vi ska på SM i Rallycross i Kalix där pappsen ska köra. Spännande. Tror nog det blir en toppenhelg för Max igen =)

annaskrift2 copy

Annons

En reaktion på ”Sommar är härligt….

  1. hej, ja visst är det härligt, och vilken duktig liten hjälpreda du har! Min lilla A älskar oxå damsugaren…men som sagt det går väll över…mina stora tjejer slänger oxå allt överallt som du beskriver :)
    Jag får semester i eftermiddag så jag oxå får njuta som ni :)
    Ha det gott!
    Mvh Jenny

Lämna gärna en kommentar:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.