Ultraljud & röntgen har gjorts…..

Måndag den 7 Maj 2007

Klockan är 19.30 och vi har nyss fått i oss en sen middag. Har i stort sett varit hela dagen uppe hos Max på sjukhuset. Han är så pigg och vaken då han är vaken och när han sover så sover han djupt. Så det känns så skönt.

På morgonen så gjordes det en lungröntgen på Max för att kolla vänster lunga, då det igår hade samlats lite vätska i den. Men det såg bra ut idag! Troligen kommer nog även högra dränaget att dras imorgon om inget annat inträffar.

mandagen1.jpg
Här ser ni den fina röntgenapparaten som
är målad som en giraff. Söt va?!

På morgonen hade de satt ut den hjärtstärkande medicinen som Max har och därför gjordes det även ett ultraljud på hjärtat mitt på dagen. Läkaren kom in och berättade att ultraljudet såg bra ut. Väggarna och klaffarna de byggt i hjärtat såg bra ut. Det läkte lite mellan förmaken, men det var normalt. Det såg även bra ut i lungpulsådern där de tagit bort klaffen. Det strömmade på där men även backade tillbaka blod. Men det var visst okej. Vi ska dock höra oss för lite närmare kring detta eftersom kirurgen sa ju att om det började läka tillbaka mycket så kommer en mekanisk klaff att behövas. Men vi hoppas ju att det inte ska behövas.

Då ultraljudet såg bra ut så kunde de plocka bort 2 st sladdar till idag, så de plockade bort artärnålen på handen och även CVK- nålen på halsen. Nu har han bara kvar nålen på foten kvar för medicin och provtagning. Vi hoppas ju som sagt att man även tar bort den högra dränageslangen imorgon.

mandagen3.jpg
Här tar man bort CVK-nålen i halsen

Vi provade vara utan syrgasgrimman ett tag idag, men han pendlar lite upp och ner i syresättningen och det blev lite jobbigt att bara ha syrgastratten liggande framför honom, så vi satt tillbaka grimman på honom i näsan, så blir det lite mer lätthanterligt. Men han har inte mycket syrgas och det kommer hela tiden att testas om han snart klarar vara utan.

mandagen2.jpg
Sitter upp och försöker rapa efter maten

Imorgon blir en spännande dag. Framförallt kommer ju storasyster och mormor ner med tåg !!!! Ni kan ju kanske ana hur mycket jag längtar efter att kramas med Fanny. Hon ringde för en stund sedan från tåget. Det var mycket spännande att åka tåg för första gången och hon tyckte det skulle bli spännade att sova på tåget :-)
Dessutom kan det hända mycket hos Max imorgon. Det kan ju hända att vi rent utav får flytta in på enkelrum om allt går som det är tänkt. Kanske man kan få klä honom i vanliga kläder om de tagit bort mer sladdar. Han har ju fått ligga bara med blöja under filt hittills.

mandagen4.jpg
Inbäddad i filtar & gossedjur

Nu ska jag gå och göra lite plats i garderoben för våra ”besökare” och när min man kommer tillbaka till rummet (sitter och ser hockey) så tror jag att det blir natti-natt.

Annonser