Besök på Sunderbyns Sjukhus…

Torsdag den 7 Februari 2008

Idag har vi varit på planerat återbesök hos hjärtspecialist Dag Teien. Hjärtläkare Ingela Heimdahl var även närvarande. De gjorde EKG och ultraljud på lillhjärtat.
Men det börjar inte vara lätt att utföra dessa undersökningar nu, när lilleman, börjar vara aktiv. Han drog genast bort elektroder man fäster över bröstkorgen, då man gör EKG :-) Sedan vid ultraljudet, så vill han förstås inte vända huvudet åt det håll som läkaren vill, för att kunna kolla lungpulsådern :-) Han älskar ju alla sladdar och kablar man kan dra i!
Det såg ungefär likadant ut som vid förra undersökningstillfället i Oktober 2007. Hjärtklaffen som också tidigare har läkt litegrann läker nu ”lite till måttligt”. Men det var tydligen ingen fara.

Vi tog upp problemet vi har nattetid och hjärtläkaren tror inte att det ska vara något som kommer från hjärtat. Men Max fick ju sluta med vätskedrivande medicin i mitten av November och problemen nattetid började ju före jul någon gång. Så för att ta det säkra före det osäkra, så ska vi få pröva ge honom vätskedrivande till natten igen. Detta för att kunna utesluta att det kan vara tal om någon liten hjärtsvikt, på grund av läckaget i klaffen. 

Så nu ska Max få äta 1 ml Impugan till natten i en månad. Om vi inte ser någon skillnad, så är det bara att vi slutar på en månad. Skulle vi se skillnad, ska vi höra av oss till Sunderbyn igen och så få vi se hur vi fortsätter. Annars vill inte hjärtläkaren se om förrän om 6 månader. Så det känns ju tryggt och skönt. Då ser ju lillhjärtat ganska bra ut :-)

När jag hämtade ut medcinen idag, så hämtade jag även ut Bricanyl som han tidigare fick utskrivet av barnläkarne i Piteå. Men när jag läser på förpackningen, så står det att man inte ska kombinera dessa läkemedel. Så då passade jag på att ringa läkaren i Piteå på hennes telefontid nu på eftermiddagen för rådfrågning. Så vi avvaktar med att prova Bricanyl i nuläget. Vi kollar först om vätskedrivandet har någon effekt. Jag frågade även om hon hade fått något svar på glutenprovet och det hade hon. De visade negativt. Så i nuläget är det inte tal om gluten. Men det kan ju ändras med tiden. Men det kändes ju skönt att det var negativt.

Så det har varit en dag med många läkarsamtal känns det som. Men det känns skönt att få prova medicinen igen och förhoppningsvis kunna utesluta att det inte har med hjärtat att göra. Nu återstår det att se, hur vi ska få i honom medicinen???
Det var ju den medicinen som han INTE gillade. Vi var ju så glada då vi slapp den.
Han blir ju mer och mer medveten om allt, allt gick ju bättre då han var liten bebis. Han börjar ju vara stora karln med en egen vilja. Men på något sätt ska det väl gå. Det måste ju gå….

Lämna gärna en kommentar:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.