Tv tips : Delaktighetens dilemma….

Tisdag den 22 September 2009

I söndags tittade vi på ”kunskapskanalen” där de hade ett program som handlade om 2 barn med Downs Syndrom på en förskola och som handlade om hur barn med funktionshinder blir delaktiga i leken på en förskola. Det var intressant tycker jag. Såg att den sänds även ikväll kl 23.00 om någon vill se….

Leka livet: Delaktighetens dilemma Del 5 av 6: Delaktighetens dilemma. Hur blir barn med funktionsnedsättningar delaktiga i leken på en förskola? För ett bra samspel mellan alla barn i gruppen tar pedagogerna hjälp av professor Ulf Jansson som forskar kring inkludering och exkludering i förskolebarns lekar”.

Man kan även se avsnittet på nätet om man går in via Kunskapskanalens hemsida och  tittar via UR play.

annaskrift2 copy

2 reaktioner på ”Tv tips : Delaktighetens dilemma….

  1. Vi har också sett programmet tidigare och tyckte att det speglade väldigt bra hur barn i allmänhet och i synnerhet de barn med funktionsnedsättning fungerar med andra barn i vardagen. Man funderar en hel del på hur det ska bli för vår lilla Elsa när hon börjar förskolan näata vår.

Lämna gärna en kommentar:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.