Julsånger med tecken….

Onsdag den 2 December 2009

 
Den 14 December är det luciamorgon på dagis.
Då ska Max vara tomte och gå i luciatåget. Vi funderade även ett tag på pepparkaksgubbe, för han har sånna kläder oxå. Men vi har sett att byxorna ibland vill ramla ner och det är ju ingen höjdare i ett tåg, så det får nog bli tomte.

Så just nu tränas det på julsångerna för fullt på dagis och även hemmavid. Jag har satt tecken till del julsånger de ska ha på dagis med hjälp av Ebba editor. Skulle ni vilja ha ett ex och sjunga och teckna lite …..
så finns det som PDF-fil här

Idag så kröp Fanny och Max upp i dagbädden i vardagsrummet för att sjunga och teckna julsångerna. Vi är lyckligt lottade med en storasyster som gillar sjunga och teckna.

julsanger

Jag har försökt hitta någon DVD med bara
julsånger med tecken. Jag fick ett tips i fjol
om en DVD…..”Julsånger på teckenspråk
så jag beställde den tidigare, men jag skickade
faktiskt tillbaka den. Den var så gammal och
kändes inte så inspirerande. Men är det någon
som ändå är intresserad så innehåller den dessa låtar:
”- Hej mitt vinterland – Bjällerklang –  Sankta Lucia –  Pepparkaksgummorna –  Tipp Tapp – – Tomtegubben som hade snuva – Nu tändas tusen juleljus –  Det strålar en stjärna – Stilla natt
Man kan beställa den från  Dövas Riksförbunds hemsida. klicka här ….

Men däremot så handlar DVD:n ”Kom igång med teckensång 2 ” från Lilla TL förlag ju om alla årstider och där finns det vintersånger och några julsånger. Så den är bra, fast de tecknar ganska snabbt och med många tecken. Men Max älskar den. Speciellt låten om ”Tomtarna” och ”Sockerbagaren” =)

Finns det andra bra alternativ till julsånger så lägg
gärna in dem under kommentarerna….

17 reaktioner på ”Julsånger med tecken….

 1. Jag har nog ytterligare ett par sånger med tecken, men i pappersform. Jag kan scanna in och maila dem som pdf om du är intresserad. Jag tror det är ”Goder afton” och ”Stilla natt”.
  Vad fin du gjort sidan så här i vintertid :-)

 2. Superbra! Tack för att du delar med dig. Jag satt just och försökte skapa julsånger i ebba editor när jag kom på idén att först kolla intrnet i fall de fanns något färdigt och så hittade jag din sida. Toppen! Du får gärna lägga ut mera sånger för jag vet att det finns ett stort behov!

 3. Tackar verkligen för att du delar med dej av julsånger med tecken.
  Har skrivit ut dom nu så man kan öva lite med lill killen. För jag får inga julsånger från dagis eftersom dom små sjunger ju inte ändå. Fick jag som svar. Men min pojk blir 4 år nästa år. och han börjar prata mer nu än innan ska man inte passa på då att låta han få vara med? Men jag tackar verkligen dig att du lämnar ut sånt. Är ju många som behöver det.

  • Va synd att de har det ”tänket” på erat dagis. Hos oss började de direkt att sätta lite tecken till alla sånger de sjunger när Max började. Det är ett givet inslag på julfester och avslutningar. Även om det inte är många tecken så gillar ju ALLA barn att få göra rörelser till sånger. Dessutom så brukar ju just små barn ta till sig rörelserna snabbare än pratet. På vårat dagis kommer de att fortsätta med tecken som stöd även om det sedan inte finns barn med särskilda behov eftersom det gynnar alla barn. Du får inspirera dem lite på ert dagis =)

   • Jo jag tycker med det är synd. Har vart problem hela denna hösten med dagis. Har vart verkligen rörigt.
    Visst dom pratar lite tecken med honom men varför inte låta honom vara med på detta då så han kommer in i det och tycker det är kul. Dom ska ju ha nu nästa vecka att man kommer och tittar på barnen när dom ”sjunger”.. Varför kunde dom inte lära in tecken med i så fall i detta? Men det är väl för jobbigt antar jag. Men kul att ditt dagis är mer öppnare för det.
    Man kan skriva ner en massa här men skulle bli för långt *ler*.

 4. Tusen tack sångerna. Jobbar själv på specialskola i Finland och undervisar också i tecken som stöd åt familjer med down barn. Finska och svenska tecknena skiljer ju inte så mycket, så jag kan bra använda dina sånger med små ändringar.
  Lycka till och njut av era barn.

 5. Hej jag undrar om du har snkta lucia, sätt dig på bocken och låt oss alla tända vårt ljus i dag??
  har försökt hitta dom på nätet men det va inte så lätta.
  tackar så mycket för denna fina sida som du har gjort.

  MVH therese resurspedagog

  • Hej Therese! Nej, det har jag inte, tyvärr.
   Hade jag bara lite mer tid & ork, skulle jag
   kunna göra dem oxå, men tyvärr orkar jag inte
   det nu, då det är så mycket annat, som hör julen
   till som msåte prioriteras. Men vi kan ju höra om
   någon som läser bloggen, har dem, isåfall maila mig,
   så lägger jag ut dem…..anmaok@hotmail.com

   • Hej! Jag kan inte den sången men om du skriver in texten och skriver fet ord på de som du vill ha tecken på så kan jag försöka hinna fixa den åt dig!
    :) Frida

 6. Precis vad jag letade efter – tack så hemskt mkt för att du lagt ut sånger med tecken!!! Hoppas att du får tillfälle att lägga ut flera någon gång :-)
  Mvh Jenny Lundqvist, förskollärare.

Lämna gärna en kommentar:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.