Denna värk :(

.

View this post on Instagram

Värken jag har dygnet runt i kroppen, har tippat över till den kraftfullare varianten, där starkare medicin är nödvändigt för att hålla den i schack. 😣 Det värker från huvudknoppen till lilltå. Det känns som jag har benhinneinflammation i bägge benen. Stötdämpningen under fötterna är minimal, känns som jag går på benbitarna. Magen känns som en uppblåst ballong och det blir täta besök på toan. Mjölksyran pyr i musklerna så fort jag gör något och jag domnar snabbt fötter, händer och läppar. Just nu intensivare värk i ena axeln och ett lår, men det kan flytta någon annanstans inom 10 minuter eller om 1 timme ✨ men måste säga att trots dessa jobbiga symtom som hela tiden ändrar sig och som jag lever med dygnet runt, så är det ju fascinerade ändå hur jag vant mig, hur jag ändå orkar härda ut dag ut och dag in och hur otroligt osynligt det ändå är utåt. Alltså allt jag gör, gör jag med värk och åter värk, jag kan ju stå och prata med någon med ett leende på läpparna även om värken är jobbig inombords. Det tror jag för andra är svårt att förstå. Det förstår inte ens min familj. Men även om det kan kännas frustrerande så känns det ändå bäst att det är osynligt, jag vill verkligen inte hålla på säga var jag har ont hela tiden, så andra blir less att höra mig, sedan mår jag inte bättre själv av att surra om det, tvärtom, då är det som att sjukdomen får fokus och allt känns ännu mera. Fast givet så vill jag såklart inget annat än att vara frisk, så fort jag skriver det just nu, bränner tårarna direkt bakom ögonlocken, så starkt sitter det där…. varje dag 😔 Så starkt önskar jag varje dag att orka vara med om allt som händer och sker överallt, utan att behöva neka, säga nej eller lämna återbud. En sorg att måsta anpassa mig. Så såklart blir fokus först och främst familjen och vardagen, det är absolut prio 1 för mig alltid, å just nu sååå nöjd att fått uppleva en studentbal och att den var just tisdag, så det är ett par dar att komma igen innan examen imorgon. Å imorgon sommarlov. Längtar efter inga måsten, ingen planering, ingen behandling för Max, å en frisk Max. Vi ska ta varje dag som den kommer och så får vi se vad vi gör just den dagen 👍🏼

A post shared by Max liv med familj (@maxmedfamilj) on

.
….värken jag har dygnet runt i kroppen,
har tippat över till den kraftfullare
varianten, där starkare medicin är
nödvändigt för att hålla den i schack. 😣
Det värker från huvudknoppen till lilltå.
Det känns som jag har benhinneinflammation
i bägge benen. Stötdämpningen under
fötterna är minimal, känns som jag går
på benbitarna. Magen känns som en
uppblåst ballong och det blir täta besök
på toan. Mjölksyran pyr i musklerna så
fort jag gör något och jag domnar snabbt
fötter, händer och läppar. Just nu intensivare
värk i ena axeln och ett lår, men det kan
flytta någon annanstans inom 10 minuter
eller om 1 timme ✨ men måste säga att
trots dessa jobbiga symtom som hela tiden
ändrar sig och som jag lever med dygnet
runt, så är det ju fascinerade ändå hur jag
vant mig, hur jag ändå orkar härda ut dag
ut och dag in och hur otroligt osynligt det
ändå är utåt. Alltså allt jag gör, gör jag med
värk och åter värk, jag kan ju stå och prata
med någon med ett leende på läpparna
även om värken är jobbig inombords.
Det tror jag för andra är svårt att förstå.
Det förstår inte ens min familj. Men även
om det kan kännas frustrerande så känns
det ändå bäst att det är osynligt, jag vill
verkligen inte hålla på säga var jag har
ont hela tiden, så andra blir less att höra
mig, sedan mår jag inte bättre själv av att
surra om det, tvärtom, då är det som att
sjukdomen får fokus och allt känns ännu
mera. Fast givet så vill jag såklart inget
annat än att vara frisk, så fort jag skriver
det just nu, bränner tårarna direkt bakom
ögonlocken, så starkt sitter det där….
varje dag 😔 Så starkt önskar jag varje
dag att orka vara med om allt som händer
och sker överallt, utan att behöva neka,
säga nej eller lämna återbud. En sorg att
måsta anpassa mig. Så såklart blir fokus
först och främst familjen och vardagen,
det är absolut prio 1 för mig alltid, å just
nu sååå nöjd att fått uppleva en
studentbal och att den var just tisdag,
så det är ett par dar att komma igen
innan examen imorgon. Å imorgon
sommarlov. Längtar efter inga måsten,
ingen planering, ingen behandling för
Max, å en frisk Max. Vi ska ta varje dag
som den kommer och så får vi se vad
vi gör just den dagen 👍🏼

Nyklippt

Alltså en nyklippt gräsmatta,
hur fint är inte det 👌🏼✨…

.
… gubben klippte igår och det
är så vackert. Å ifjol satte jag en
klematis som nu blommar 👌🏼✨
så lycklig då den överlevt vintern
och nu klättrar sig uppåt 🌿😊.
.å så kollade jag in vädret och
äntligen ska vi få värme i helgen
igen efter dessa kyliga dagar ☀️ 🙌🏼

/ Anna

Annons

Lämna gärna en kommentar:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.