Tänka postivt, dålig kompis & deigna strumpa

….jag älskar Max sätt att tänka positivt,
så här på måndagsmorgonen ✨
Max säger vid frukost:
”…mamma, tänk att snart är det torsdag
och så räknar han upp dagarna till torsdag
på fingrarna 🖐🏼Så jag säger:
”…okej, du tycker det, är det nå speciellt
som händer på torsdag
?” frågar jag.
Då tittar Max på mig, som om hur
kan jag inte fatta och svarar:
”…ja, men då är det ju fredag dagen
efter och tänk vad fort veckan har gått

😃😃👍🏼 så ta med er det ”tänket” i
veckan, så har vi helg snabbt igen 😁👌🏼

Ajabaja

Vissa dagar är inte en dans på rosor 👎🏼
Idag har det varit en sån dag för Max.
Jag fick meddelande att Max inte varit
en bra kompis på skolan idag (!) det
blev väldigt chockartat att höra och
fröknarna skrev att de inte känt igen
Max idag. Så vi har snackat och pratat
och åter igen pratat om det här hemma….

View this post on Instagram

Vissa dagar är inte en dans på rosor 👎🏼 Idag har det varit en sån dag för Max. Jag fick meddelande att Max inte varit en bra kompis på skolan idag (!) det blev väldigt chockartat att höra och fröknarna skrev att de inte känt igen Max idag. Så vi har snackat och pratat och åter igen pratat om det här hemma. Det blev väldigt känslosamt då jag berättade att jag kände mig oerhört besviken på Max, å jag är lättrörd, jag gråter för ingenting och det är absolut bland det värsta Max vet, då nån annan gråter. Så vi satt till slut och grät bägge & Max var såååå ångerfylld 💛 sedan sa jag att han även skulle få berätta vad som hänt för sin pappa och det blev Max nervös över. Han hann fråga många gånger ”…vad tror du pappa säger?” Så vi pratade igenom det igen med honom, när han kom hem och vi har pratat mycket om hur man är en bra kompis och vad man får och inte får göra. Tror verkligen att Max tog till sig. Å Max kom själv fram till att han ska säga förlåt igen på skolan imorgon. Å så kom han på, att han ville skriva det i sin Kontaktbok och läsa upp det i klassen imorgon. Å då ville han skriva det redan ikväll. Så han kom på själv vad han skulle skriva, så nu är det gjort, å han skrev, som om det är morgondagen : ”….igår var jag dum, idag vill jag säga förlåt. Jag ska vara en bra kompis” ✍🏼 å så ska han bara skriva dagens veckodag och datum imorgon på morgonen. Så jag tror det är en kille här hemma som fått gå igenom något jobbigt men samtidigt oerhört lärorikt idag 👍🏼 å vi tycker det är oerhört viktigt att prata om sånt här och att det inte är acceptabelt, å nu hoppas vi att även Max förstår det framöver #ingenbradag #ångerfylld

A post shared by Max liv med familj (@maxmedfamilj) on

… swipa för fler bildr.
Det blev väldigt känslosamt då jag berättade att
jag kände mig oerhört besviken på Max, å jag är
lättrörd, jag gråter för ingenting och det är absolut
bland det värsta Max vet, då nån annan gråter.
Så vi satt till slut och grät bägge & Max var såååå
ångerfylld 💛 sedan sa jag att han även skulle få
berätta vad som hänt för sin pappa och det blev
Max nervös över. Han hann fråga många gånger
”…vad tror du pappa säger?”
Så vi pratade igenom det igen med honom, när
han kom hem och vi har pratat mycket om hur
man är en bra kompis och vad man får och inte
får göra. Tror verkligen att Max tog till sig.
Å Max kom själv fram till att han ska säga förlåt
igen på skolan imorgon. Å så kom han på, att
han ville skriva det i sin Kontaktbok och läsa
upp det i klassen imorgon. Å då ville han skriva
det redan ikväll. Så han kom på själv vad han
skulle skriva, så nu är det gjort, å han skrev, som
om det är morgondagen :
”….igår var jag dum, idag vill jag säga förlåt.
Jag ska vara en bra kompis
” ✍🏼 å så ska
han bara skriva dagens veckodag och datum
imorgon på morgonen. Så jag tror det är en
kille här hemma som fått gå igenom något
jobbigt men samtidigt oerhört lärorikt idag 👍🏼
å vi tycker det är oerhört viktigt att prata
om sånt här och att det inte är acceptabelt,
å nu hoppas vi att även Max förstår det
framöver.

Tips – Designa strumpa

Tänkte bara tipsa om en tävling för alla
med Downs syndrom 💛🤘🏼som vi såg
alldeles nyss. @rockarockasockorna har
en tävling tillsammans med @happysocks ✨
”.. en tävling där vi bjuder in dig som har
Downs syndrom att skicka in ditt bidrag på
hur du tycker en strumpa ska se ut
..” ✨

swipa för fler bilder.
Tävlingen pågår mellan den 9-23 oktober,
så bara till fredag (!) så därför tipsar vi,
så ni hinner vara med om ni vill. Så gå in
på @rockarockasockorna och klicka i
länken i deras profil så kommer ni till
sidan där Info står om tävlingen. Max
har ritat ett bidrag nu ikväll, som ni kan
få se mer i en film sen 👍🏼 så skoj tävling !!
så hoppas många är med så vi får se
många härliga strumpor sen 👌🏼✨

/ Anna

Annons

Lämna gärna en kommentar:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.