Första dagen på dagis !!!!!

Måndag den 12 Januari 2009

En stor dag här hemma.
Jaha, då var vi då här………redan.
Dagisstart!

Det känns som lillgrabben tagit ett stort kliv och blivit större, bara på en dag. Jag tycker det var nyss jag skolade in Fanny på dagis och nu går hon ettan (oj, oj=)

Idag började alltså inskolningen, som vi har hela denna vecka. Så idag blev det vara på dagis mellan 09.00-10.30. Jag har varit där hela tiden. När vi först kom dit så var det så mycket för Max att kika på. Alla barnen. Idag var nämligen alla barn på plats, så de är totalt 11 barn som går på Max avdelning.

dagis7

Max började genast leka med bilar och läsa bok. Han var faktiskt lite ovanligt stilla idag. Jag trodde han skulle vilja kolla in alla nya saker på en gång. Men han hittade en skön saccosäck och där satt han bra med diverse leksaker och massor av barn att spana in.

dagis6

 

 

 

Max fröken Ingela sitter
och läser med honom
och tecknar.

Fast han hade svårt att koncentrera sig, då det fanns så mycket annat att titta på oxå =)
dagis10-copy
Efter en stund var det samling med sångstund.
På samlingen ska de sitta på golvet, där de har gjort bild på barnen på golvet med namn, så de har varsin plats. Max har fått en gul plats med namn, där de ska sätta fast han bild. (se pilen på bilden)

Vilken höjdare då de började sjunga och det var en av Max favoritsånger från Lek & Rytmik…nämligen den om trumman. Max satt med ett stort smajl och gungade till låten. Så barnen fick skicka en trumma mellan sig medna man sjöng om alla barnen. Sedan blev det en bekant sång för Max, nämligen ”Lilla Snigel” med tecken.

Efter denna  sångstund får barnen varje dag känna igen en bild på sig själva och klistar upp den på en tavla och även sitt namn. De räknar hur många barn som är där och går igenom vilken dag det är. Efteråt blev det fruktstund innan det var dags börja ta på sig och gå ut.

Men idag stannade vi inne. Jag hann ta lite kort på avdelningen
och så gick vi igenom lite praktiska saker med Ingela.
Lite kort om ni vill se:

dagis2Matplatsen

dagis4  dagis3  dagis1
Något som säkert blir en favorit, så är det rutschkanan=)

dagis9
Här är det en stor ”mysgrop” där de
även vilar på dagen.


Kan berätta att Max tog nog stårekord idag. De har en trapp med 2 trappsteg upp till fönsterna, så att barnen kan titta ut. Så jag ställde Max där, så han skulle få kika ut på de andra barnen på lekplatsen. Det var ju förstås superkul att se, så då stod han hur länge som helst.  Det blir ju ett kanonställe för ståträning =)

Imorgon blir det samma tider. Max har strålat som en sol, då man har pratat om dagis idag på eftermiddagen. Så få se hur glad han blir att komma dit imorgon. Nu ska mamsen sätta sig med lite hemläxa, i form av papper att fylla i till dagis =)

2 reaktioner på ”Första dagen på dagis !!!!!

Lämna gärna en kommentar:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.