Mitt lördagsnöje….

Lördag den 24 Januari 2009

Max har varit lite snorig idag och lite feber. Pappas baciller förmodligen.
Eftersom han varit lite gnällig idag, så valde jag och han att stanna hemma, då resten av familjen for iväg på middgasbjudning hos några kompisar nu ikväll.

Max blev trött ganska fort och sov redan vid 18.30. Kanske bra att sova bort lite baciller och vakna frisk (förhoppningsvis). Så mitt nöje så här på lördagskvällen blev att försöka måla klart väggmålningarna på babblarna som jag börjat med i veckan och ska försöka få upp i lekrummet. Så varagsrummet är fullt i målargrejor.

 babblarna
”Bobbo, Bibbi & Babba”

Babblarna är figurer som Max har för sin språkträning. Så därför tänkte jag att de blir bra att dekorera med i lekrummet eftersom de är så söta och färgglada. Jag har målat av dem på en stor MDF skiva som Jonas sedan ska få såga ut lite mer snirkligt sedan.

babblarna2
Figuren ”Dadda”

Men somvanligt är det roligast i början då man målar. Sedan när man kanske ska fylla i med andra och kanske tredje varvet med färg, för att det ska täcka, det är inte lika kul. Men jag har målet inställt på att om jag pular på att de kanske blir klara till veckan någongång. Det blir så korta stunder man orkar sitta. Jag kanske kan ta kort sedan och visa då de sitter uppe på väggen.

Det som var mindre kul här ikväll var att jag är helt utan godis!!!!
Det blev som tokigt i veckan med handling och då glömde vi att köpa lördagsgodis. Vi hade tänkt hinna fara och köpa idag, men icke. Fanny fick väl antagligen smaka där hon är nu ikväll, men jag är såååå gottsugen. Lördagsgodis är ju heligt! Jag har verkligen försökt söka i skafferiet efter  något gott, men icke något kvarglömt, där inte =)

När man inte har godis och sedan börjar fantisera om alla goda sorter, så skulle man ju kunna göra vad som helst för att få lite. Kanske man måste ta en söndagsgodisdag imorgon istället……

Annonser

8 reaktioner på ”Mitt lördagsnöje….

 1. Hej!
  Det är verkligen ett nöje att se på allt du gör. Verkligen! Vilken fantastisk resurs ni har… verkligenen guldgruva… så jag fortsätter med nöje att se hurMax har det på dagis… bra med tips till Vilmas dagis.
  Mvh Annica

 2. Jag håller med Linda =)
  Turligt nog,var vi ner igår och fick oss lite söndagsgodis istället. Eftersom vi försöker köra med lördagsgodis här och inte äta under veckorna,så blir man extra sugen. Det behöver inte vara några mängder. Bara lite småfavoriter i en påse och vips så är man nöjd igen (hi,hi)

  / Anna

 3. Oj oj vad du är duktig, vilka härliga bilder du gjort!
  I vilken ålder började ni använda Babblarna?
  Har sett en del om dem och de verkar verkligt intressanta.
  Hoppas det inte blev mer av förkylnigen. Själv har jag en Saga som varti förkyld sedan nyår och feber som inte ger med sig riktigt så i lördags blev det barnakuten… Nu går hon på Amimox och verkar lite piggare! Trist med dessa förkylningar. /Maria, Sagas mamma

 4. Hej Maria!

  Vi köpte babblarna till Max 1 års dag. Då köpte vi figurerna och bokpaketet. Max älskar böckerna.

  Jobbigt med förkylning sååå länge. Hoppas det fixar till sig för er. Det är inte kul då de små är hängiga. Krya på er!

  / Anna

 5. Har du målat babblarna själv :O Hur mycket vill du ha för att måla alla 6 babblarna i halva den storlek du gjort??? Jag betalar gärna då jag inte är si bra på att måla själv?!?!?! Min son älskar nämligen babblarna :)

  • Hej caroline!
   Hade jag bara varit pigg och alert hade jag
   kunnat måla till dig, men pga min sjukdom
   så har inte mycket energi till övers, tyvärr.

   Har du varit in ”hatten förlag” där de säljer
   både figurerna babblarna och affisch och
   en massa annat ? Annars ett tips att kolla där!

Lämna gärna en kommentar:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s