Träningsmaterial…

 Söndag den 22 februari 2009

I helgen var jag på pysselhumör och tänkte kombinera det med träningsmaterial till Max. När vi var till logopeden sist hade de en sån gullig låda som var gjord som ett hus till ”babblar-figurerna”.

lada1c2b4112

Jag har beställt lite olika lådor
från Panduro för att använda
som förvaring åt olika
träningsmaterial till Max. 

Här har ni en variant. Men det finns flera olika modeller av papp till skaplig peng för att dekorera själv.

Jag har även köpt andra storlekar som ser ut som typ små resväskor där jag i de större förvarar träningsmaterial som jag använder till bland annat ”Kombitavlan från Bruka produkter”. Sedan de mindre har jag en låda för ”sånger” och en för ”ramsor” som de sjunger på dagis.

Men den här lådan här uppe skulle ju alltså bli till ett litet hus.
Först hade jag tänkt att det bara skulle vara ett hus till Babblar figurerna där de kan ”bo”. Men allt eftersom jag målade kom jag ständigt på nya ideér, så det blev fler funktioner =)

hus1
Här är ena sidan av lådan målad bara med vanliga hobbyfärger.

Först och främst har jag möjlighet att träna
med Max hur ett hus är. Få in tecken så som
hus”, ”fönster”, ”dörr”, ”tak” osv….
Sedan att Babblarna kan ”bo” i huset och vi kan
knacka dörr”.

hus4  hus5
Babblar figurerna

Men sedan målade jag ena sidan med mörka fönster
och på andra sidan lyser det i fönsterna.

hus1   hus2
”Lyser” resp ”mörkt” i fönster

Då kan man bland annat sjunga och teckna sången:

Mörkt  i hela huset – vem släckte ljuset.
Här är jag, men var är du?
Ljust i hela huset – vem tände ljuset?
Här är jag och där är du!

Istället för att rita en massa på husets utsida, så som blommor och dylikt. Så klädde jag istället kortsidorna med röd filt och klistade fast en självhäftande kardborre bit (den mjuka sidan) på det svarta taket.

hus3

Efter det fick jag Fanny att färglägga en massa olika småbilder, som jag skrivit ut från datorn. Jag har via Ingelas Lekstuga hittat en länk till en sida som har många färgläggningsbilder som man kan söka på. Sidan heter Ivy`s Coloring Page Search Engine, där man kan skriva in vilka målarbilder man söker efter. Kanon!

När bilderna var färdigmålade (det blev en hel del =)
så laminerade vi dem och satt en liten kardborrebit på baksidan.

hus6
Här ligger alla bilder i lådan färdiga att använda.

Så nu kan man sätta upp olika bilder på huset enkelt och snabbt och även använda dem till att berätta sagor eller sjunga sånger om dem.

hus7
Exempel på hur man kan klistar upp.

hus8
Ytterligare ett exempel

Sedan när jag började tänka på sånger så kan man
ju använda bilder till att typ sjunga:

”I ett hus vid skogens slut
liten tomte tittar ut”
…..osv.

hus9Här har vi
början till sången,
vi saknar bara
jägaren =)

Ja, detta hus kommer kunna användas till många olika saker.

Jag tror att jag måste köpa någon mer låda och göra något mer hus. Kanske några djur som behöver en ny bostad bland annat =)

Uj,uj, så kul det är att pyssla. Men min andra hälft tycker nog inte det är lika roligt då jag dragit fram och har grejor överallt i köket =)

annaskrift2 copy

 

 

10 reaktioner på ”Träningsmaterial…

 1. Inspirerad av ditt hus, gjorde jag en ”Babblar-mapp” som nu ligger i min blogg. Förrensten tycker jag att du ska skicka bilderna på huset med Babblarna till Babblarnas sida!

 2. HEj Linda!
  Vad fin ”babblar-mapp”du gjort.
  Ja, hade man bara tid skulle jag nog kunna sitta dygnet runt och pyssla och göra träningsmaterial. Det är ju så kul! Roligt med nya ideér =)
  / Anna

 3. Hej jag måste bara säga att jag blir så inspirerad av din sida. Min pojke är född april 2007, han har inte downs utan en språkförsening. Vi har inte fått någon riktig utredning på det ännu. Jag letar alltid efter material för att stimulera honom ytterligare och det var så jag hittade din sida. Dina väskor är så fina. Jag tror jag lånar lite av dina ideer. Tack för att du delar med dig.

 4. Hej
  Jag arbetar på en hörselavdelning där vi använder tecken som stöd. Nu inför Lucia ska vi sjunga just Mörkt i hela huset… Du skrev att du tecknade denna sång är det något du skulle vilja dela med dig av?
  Tack för en fin och inspirerande sida!

 5. Av en slump kom jag till din sida när jag satt och letade efter lite material som kunde funka i teckenträning för personal i förskolan . Själv jobbar jag som pedagogisk assistent i år två och på fritids där jag är mycket tilsammans med en kille med down´s vi har jobbat tillsammans i fem år nu och tecknade mycket i början tills talet kom igång och han lämnade tecknandet. Nu är det lästräning som gäller. Helt fantastiskt jobb man har. Jätte kul att läsa din sida.

Lämna gärna en kommentar:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.