Vaknar med KRUPP …..

Måndag den 31 Augusti 2009

 
Max har sovit oroligt hela natten i natt
men har inte varit täppt eller så. Bara otroligt orolig. Men på tidig morgon började han låta hemskt. Då vaknar han med värsta KRUPPEN.

Fy, så otrevligt det är.  
Jag får värsta ångesten då han inte kan andas ordentligt. Det har hänt en gång tidigare och det var lika hemskt. Men det som var värre då, var ju att vi inte visste vad det var. Nu vet man ju och kände sig dock lite lugnare. Men jag gick ändå upp och väckte pappsen för lite psykologiskt stöd. Så vi satt med Max vid öppet fönster och kunde även inhalera honom. Vändningen kom efter han fått sitta med pappsen i ångduschen en stund. Det var grejor det.

Krupp är en vanlig barnsjukdom som
beror på att området nedanför stämbanden
blir svullet, oftast på grund av en förkylning.
Eftersom luftrören är ganska trånga hos små
barn, kan redan en liten svullnad i svalget leda
till att luften får svårare att passera”.

Vi får ta och inhalera honom 3 gånger per dag och även ge honom Mollipect så det löses upp, så ger det kanske med sig. Han är mycket piggare nu igen, men han låter fortfarande  lite rosslig och är förstås hemma från dagis idag. Jag tyckte väl att hans förkylning gick över ovanligt fort denna gång, då han var så pigg igår. Men han behöver nog någon dag till på sig. Vi får se hur han mår under dagen…..

annaskrift2 copy

2 reaktioner på ”Vaknar med KRUPP …..

  1. Så otrevligt. Clara hade krupp en gång då hon var ca 1 år. VI pratade till oss att få ha Betapred hemma ifall det skulle komma igen. Konstigt det där oxå om man ska dem i ånga eller kyla. Vi skulle sätta Clara frmför öppen frys om det skulle ske igen, spelar ju ingen roll bara det funkar./Kerstin

Lämna gärna en kommentar:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.