Från ”Dobidoo” till ”Gäster med gester”…

Söndag den 27 September 2009

Idag har vi avslutat dagen med teckenkurs som vanligt.
Vi har avverkat teman ”fordon” och ” kläder & assosiarer”. Många ord har vi haft sedan tidigare som repeteras men även några nya har pusslats in.

Vi har ju försökt ha lite roligt på ”våra teckenkurser” och baka in lite lek. Vi har kört bland annat ”Bingo” och ”Dobidoo”. Idag tog vi ett steg ytterligare och körde….

… ”Gäster med gester

Vi delade upp i två lag med 4 i varje. Sedan hade jag gjort klart teckenremsor med meningar som innehåller just ord med fordon och kläder. För även om vi från början mest tecknade ”huvudordet” för Max så ska vi ju börja teckna mer meningar med honom och så är just meningar ett bra sätt att lära sig flera tecken samtidigt.

Blir lite kul att få ihop meningar, som blir helt knasiga, här ser ni exempel.
Har även försökt få in orden ”vem” ”vad” och ”var” som är svårt att lära sig.
Exempel: (alla ord som är understrykna ska de teckna)

Var är jeansen? Tommy letar både
i ryggsäcken och i väskan

Vem har tagit mammas behå och trosor?
Även klänningen är borta !”

Lyftkranen lyfter upp motorcykeln
lastbilen

Tanten hoppar fallskärm & landar
mellan bussen & mopeden

Pappa kastar kläder, alla strumpor
kalsonger och skjortor i sopbilen

Vad letar Erika efter i husvagnen?
Kanske en klänning och skor

 De fick gå upp en ur ett lag och så skulle lagmedlemmarna lista ut vad det står på lappen då hon/han tecknar. För att få ett tävlingsmoment klockade vi alla deltagare och räknade ut sluttiden då allt var klar. Det lag med snabbast tid vann förstås. Det var faktskt jätteskoj och vi fick som vanligt många skratt =)  Det är kul om man kan få in lite variation i träningen, annars blir det lätt lite långtradigt och det är inget för mig och så tror jag att man lär sig bättre med olika varianter.

NU är IKEA inbokat i veckan …

Äntligen!!! Jag hoppas bara jag orkar. Men jag har ju laddat nästan sängliggande i en vecka så då ska man väl klara av det…..bara vetskapen att det är IKEA man ska vandra i gör ju att man kan hämta fram lite extra krafter…tror jag i alla fall !!!! Nu ska vi köpa det sista till storasysters Fannys rum så hon får flytta in någongång. Skäms nästan att tala om…men vi har hållit på med detta rum sedan i påsk (!!)….. jo ni hörde rätt….ska bli skönt med ett avslut snart.

En ganska vanlig vecka till veckan med dagis och skola.
det enda annars vi har på programmet är tandhygienist till Max imorgon eftermiddag. Sedan då förstås IKEA på onsdag =D

annaskrift2 copy

Annons

3 reaktioner på ”Från ”Dobidoo” till ”Gäster med gester”…

  1. Ha ha tänk att IKEA kan få en så lycklig. Jag ska dit på fredag med syrran. Hennes önskan, att se Haparandas IKEA och jämföra med Stockholm:) Hoppas kroppen är på din sida. Jag har också varit dålig ett tag men men… så är det! Kram

    • ja….tänk va konstigt…att man kan vara helt tokig i en affär. Kanske har det göra med urvalet och priset ?!=D Jag taaar det lungt idag. Håller tummar att även barn håller sig friska, så inget kommer ivägen. Sedan får man väl ta smällen då man kommer hem.

Lämna gärna en kommentar:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.