Böcker är bra……

Torsdag den 19 November 2009

Max piggade  på sig efter vaccinsprutan och var på dagis igår. Storasyster har dock åkt på pappsens baciller till slut och är fortfarande krasslig i feber och förkylning och varit hemma från skolan. Nu på kvällen har hon nog dessutom fått Max ögoninflammation oxå, stackarn.

 

Innan middagsvilan…..

Idag har ju Max varit hemma, då det är hans lediga dag. Innnan middasvilan så ville Max att vi skulle läsa en bok. Han har blivit en riktig bokmal. Han gillar att titta i böcker och då man läser. Böcker är ju ett suveränt sätt att lära sig mycket, bara genom att titta på bilderna och vad de föreställer. Sedan brukar jag klista in lite teckenlappar i vanliga böcker om det är vissa ord eller saker som man inte kommer ihåg hur man tecknar.

När storasyster var liten var vi med i Go-boken och de har ju väldigt bra och pedagogiska böcker. Det är en bokklubb, där man får hem åldersanpassade böcker. Jag diggar dem skarpt. Jag funderar på att gå med där igen med Max. För de har ju lite nyare böcker nu. Men eftersom vi har haft så många böcker kvar sedan Fanny var liten har vi inte varit med i goboken just nu. Innan middagsvilan tog vi faktiskt fram en tygbok därifrån ….

Den här heter ”God natt
och sov gott
”. Den passar ju
 innan man ska nanna
kudden=)

Jag tycker alla de här
böckerna  är suveräna
för man tränar så otroligt
många saker på samma gång.

Det är ju en nalle som sitter i ett snöre och som man förflyttar mellan sidorna i boken och som gör olika saker. Tycker det är perfekt att Max kan visa hur han gör då han ska borsta tänder och bada osv… Här får han även träna praktiskt och träna finmotoriken i händerna. Han tränar att stoppa nallen i olika fickor. Det är kardborre att öppna och stänga på kläder och även en dragkedja att öppna och stänga hela boken.

Här tecknar och visar Max vad nallen gör:

       
 ””äter”                                     borstar tänderna

 
 ”badar

Sedan blir det snipp, snapp
slut ….då var sagan ….slut!

Max avslutar med att
teckna att boken är ”slut
och  drar sedan igen
blixtlåset runt boken.
Dags för den sköna och goá middagsvilan ….

Nytt teckenmaterial….

Vi fick våran beställning av nytt teckenmaterial
häromdagen. Bland annat så har vi beställt
kom i gång med teckensång 2”  som är en DVD
med teckensånger.

Helt suveränt för att lära sig teckna.
Vi har ju haft 1:an länge och den har vi sett
ett antal gånger !!! Den här DVD som är
fortsättnignen handlar om sånger runt årstiderna.
Vi har bara hunnit se på den litegrann, men Max är helt såld. Bästa med dessa DVD:ar är att det handlar hela tiden om allt de sjunger, så barnen kan relatera till det. Vi har även beställt cd- skivorna tillsammans med DVD:erna för Max lyssnar gärna  köket till dem och till ”kom i gång med teckensång1” sitter han själv och tecknar framför spegeln. För Max har det varit suverän ”repetition” att lyssna på cd skiva i köket ibland och ibland se på DVD.

Går att se på smakprov på en av låtarna här  >>>>>
Man behöver Quicktime för att se klippet, finns att hämta här

En reaktion på ”Böcker är bra……

Lämna gärna en kommentar:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.