Luciatåg, krupp & ”Stig-Helmer” frilla….

Torsdag den 17 december 2009

Oj, nu går dagarna fort. 17 December redan!
1 vecka till julafton. Vi måste ju få in vår julgran. Men det känns inte så lockade att gå ut och hämta då vi har 25 grader kallt. Brrrr…..

Julfest med luciatåg….

Igår var vi ju på ett underbart luciatåg på Fannys skola. De sjöng så vackert och stämningsfullt. Jag funderade just hur Max skulle reagera, då han aldrig varit på ett tidigare. Oj, vad han först satt och tittade, främst på all små tomtar.  Sedan när luciatåget kom och de började sjunga så sken han som en sol. Han älskar verkligen sång och musik. De hade ett par låtar som han kan (Rudolf och pepparkaksgubbar) och han satt i pappsens knä och tecknade till dem, då de sjöng. Efter varje låt de sjöng teckande och sa han ”bra” och därefter ”mera”. Varje gång musikläraren gjorde intro eller mellanspel på pianot så spelade Max luftgitarr =) Det enda han inte gillade, var när det var slut. Han ville höra ännu mera !! Det skulle inte vara något problem att ha med sig honom på en hel koncert eller föreställning. Så synd bara att han missade sitt eget luciatåg på dagis.

Nu har Max haft krupp oxå….

Inte blir det dagis imorgon heller !!!!!
Det känns som om allt bara löser av varann nu. Idag har han börjat hosta och snorat lite under dagen och vid middagsvilan får han krupp. Det är lika otrevligt varje gång. Han har haft det 2 gånger tidigare. Så nu vet man väl lite vad som hjälper och så. Men oj, vad det är lite kul då barn har svårt att andas. Panikkänslan bara växer inom sig då man inte riktigt vet om det ska ge med sig. Men då är vår ångdusch super att ha. Jag var dock orolig att vi skulle ha slut varmvatten, då det har varit runt så kallt här idag, då vi eldar för varmvatten. Men som tur var fanns det kvar tillräckligt.

Så nu får vi väl se om det ska bli någon följetång på detta om det bryter ut någon förkylning ovanpå detta. Tycker dock det är väldigt konstigt att han får detta nu, medans han fortfarande äter pencillin?!
Känns som att nu har det varit sjuka barn här snart i 3 veckor. Skulle vara skönt med ett uppehåll. Hoppas det blir så under själva julen.

”Stig-Helmer” frilla….

Det blir inget kort idag heller på lillgubben.
Morsan är inte i form och då har jag inte orkat ta fram kameran idag. Men det är lite synd. För Max har idag haft en sån söt tofs mitt på huvudet, precis som ”Stig-Helmer” , så han har varit så söt. En sån tofs hade han även då han föddes så jag har aldrig kammat han idag utan jag har bara blivit glad då jag sett den hela dagen =)

Julsång……

Tänkte få bjuda på lite skönsång.
Det är min brorson William från älvsbyn som spelar gitarr och hans tjej Miranda som sjunger. Stämningfullt och vackert….

De har även upplagt fler låtar att lyssna på. Vi ska upp till Älvsbyn på söndag och ha lilla julafton med alla mina syskon med familjer. Det blir trevligt. Så då hoppas vi få höra med skönsång och så ska jag få köpa deras julskiva =)

Jag återkommer imorgon med dragningsresultatet i jultävlingen. Men det lär nog inte bli förrän på eftermiddagen/kvällen, eftersom storasyster Fanny vill vara med vid dragningen.

4 reaktioner på ”Luciatåg, krupp & ”Stig-Helmer” frilla….

Lämna gärna en kommentar:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.