Fibro & cykla

Längesedan jag skrev om min
fibromyalgi. Det har varit ett snäpp
bättre sista tiden med att jag sover
bättre, har mer ork, vilket gjort att
jag kunnat röra på mig mer, vilket
är grymt positivt och just promenader
är en grymt skön avlastning för den
ständigt värken jag har i kropoen,
för när jag går, så känner jag den
inte lika mycket 🙌🏼

View this post on Instagram

Längesedan jag skrev om min fibromyalgi. Det har varit ett snäpp bättre sista tiden med att jag sover bättre, har mer ork, vilket gjort att jag kunnat röra på mig mer, vilket är grymt positivt och just promenader är en grymt skön avlastning för den ständigt värken jag har i kropoen, för när jag går, så känner jag den inte lika mycket 🙌🏼 Så det är sååå positivt, men samtidigt lever jag ändå med den kroniska värken hela hela tiden och den är såååå tröttsam att känna vareviga sekund dygnet runt. Den moler & gnager på och det är inget som direkt syns utåt, om jag nu inte får för mig att klaga 😝 Men jag känner att jag mår inte bättre av att klaga och för mig är det bästa att försöka tränga bort värken och det onda, att hålla den i bakgrunden så gott det går, med att hålla på med saker, att hela tiden fokusera på annat, så jag inte tänker på den. Fast samtidigt inte göra för mycket. Blev lite bakslag nu efter studenten, å för mig så har det satt sig som mer intensiv smärta i ena höften och ett insida knä och under fötterna. Men jag funkar ändå att röra på mig, smärtan är värst då jag är stilla. Men smärtan brukar variera med var den sitter, så nu hoppas jag den snart byter lokalisation, så jag får variation. Så för mig, kan det vara det jag hoppas på, jag vet att jag aldrig blir värk och smärtfri & då är verkligen en höjdpunkt då värken byter ställe på kroppen, var den värker 😉👍🏼 Jag har oftast på mig de positiva smilbanden i ansiktet, fast samtidigt pågår alltid en daglig balansgång att funka på ett bra sätt, jag måste hela tiden överväga olika saker, behöva vila, göra på annat sätt, planera för att orka något, hoppa över något, att hela tiden ligga steget före. Å jag skriver bara för att ni kan få förståelse hur det kan vara att leva leva med kronisk värk som inte syns så mycket utåt. Jag skriver inte för att få medlidande, det gör mig inte bättre, snarare sämre. Värken & andra symtom är ju en del av min kropp, så bara försöka hantera den på bästa sätt 👍🏼 Vi har haft en bra dag här hemmavid, jag & Max, vi alternerar mellan allt möjligt och är mycket ute. Jag kommer dock inte uppdatera här med allt vi gör under lovet. Utan det blir då det blir 👍🏼 #fibromyalgi

A post shared by Max liv med familj (@maxmedfamilj) on

.
…så det är sååå positivt, men samtidigt
lever jag ändå med den kroniska värken
hela hela tiden och den är såååå tröttsam
att känna vareviga sekund dygnet runt.
Den moler & gnager på och det är inget
som direkt syns utåt, om jag nu inte får
för mig att klaga 😝 Men jag känner att
jag mår inte bättre av att klaga och för
mig är det bästa att försöka tränga bort
värken och det onda, att hålla den i
bakgrunden så gott det går, med att
hålla på med saker, att hela tiden fokusera
på annat, så jag inte tänker på den. Fast
samtidigt inte göra för mycket. Blev lite
bakslag nu efter studenten, å för mig så
har det satt sig som mer intensiv smärta
i ena höften och ett insida knä och under
fötterna. Men jag funkar ändå att röra på
mig, smärtan är värst då jag är stilla. Men
smärtan brukar variera med var den sitter,
så nu hoppas jag den snart byter lokalisation,
så jag får variation. Så för mig, kan det vara
det jag hoppas på, jag vet att jag aldrig blir
värk och smärtfri & då är verkligen en
höjdpunkt då värken byter ställe på kroppen,
var den värker 😉👍🏼 Jag har oftast på mig
de positiva smilbanden i ansiktet, fast
samtidigt pågår alltid en daglig balansgång
att funka på ett bra sätt, jag måste hela
tiden överväga olika saker, behöva vila,
göra på annat sätt, planera för att orka
något, hoppa över något, att hela tiden
ligga steget före. Å jag skriver bara för
att ni kan få förståelse hur det kan vara
att leva leva med kronisk värk som inte
syns så mycket utåt. Jag skriver inte för
att få medlidande, det gör mig inte bättre,
snarare sämre. Värken & andra symtom är
ju en del av min kropp, så bara försöka
hantera den på bästa sätt 👍🏼 Vi har haft
en bra dag här hemmavid, jag & Max,
vi alternerar mellan allt möjligt och är
mycket ute. Jag kommer dock inte
uppdatera här med allt vi gör under
lovet. Utan det blir då det blir 👍🏼

Cykla

i dag blev det äntligen cykeltur 🚲✨
har försökt få ut Max länge, men han
har inte varit sugen. Känner sig lite
osäker än, men hoppas på fler tillfälle
n nu så han blir säkrare och säkrare 👍🏼

.
…han valde skogsvägen att
öva på ikväll och framförallt
träna bromsning står på
schemat i sommar.

/ Anna

Lämna gärna en kommentar:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.