Skrapa färg & fyrhjulskörning

Skrapa, peta & måla på repeat ☺️

View this post on Instagram

Det här med att leva med min sjukdom med kronisk värk och andra konstiga symtom som begränsar mig dagligen, men att ändå kunna känna tillfredställelse att jag fixar saker själv, är nog det jag prioriterar högst i livet 👍🏼 jag har nog alltid varit en person som vill fixa det mesta själv och inte känna mig beroende av andra. Superviktigt för mig, å jag är lite som ett barn: ”…kan själv” 😁✌🏼 Så jag har verkligen försökt lärt känna min kropp, där jag nu är ganska duktig på att känna igen varningssignalerna i god tid, så jag slipper få värsta bakslagen direkt. Jag vet att när värken känns på olika sätt, så vet jag vad jag har att göra med. Eller när exempelvis domningarna kommer smygande upp för benen och börjar sedan mot armar eller läppar, då är det hög tid att avbryta, vila eller göra något annat. Mitt projekt med att skrapa bort gräslig plastfärg från vebon har ju varit sommarens projekt för mig. Å jag kan känna sån tillfredställelse att bara sitta där en stund och skrapa eller peta ut färgremsor i springorna på timringen en stund. Det går verkligen inte fort, men det har jag blivit duktig på numera, att jag struntar i tiden och hur lång tid allt tar. Jag har insett att jag ändå kan få klart saker i slutändan. Jag fokuserar för stunden och när jag slår ihop de små stunderna, så går det ju faktiskt framåt och inte bakåt. Huvudsaken är att jag hela tiden varierar hur jag gör, en liten stund skrapa, för att sedan byta till kniven och peta. Inget får bli för statiskt. Sedan kan jag variera och ta något penseldrag med ny färg på det som redan är skrapat, för att få andra rörelser. Å så korta stunder. Vi snackar 10 minuter åt gången, kanske 2-3 gånger/dag. Vi kombinerar, jag & Max, då han ska spela fotboll, då donar jag på en stund ⚽️👍🏼👍🏼 å så blundar jag och ignorerar för nuet, att en byggnad har 4 sidor 🙈 utan fokuserar enbart på framsidan ☺️😊😉✌🏼#skrapafärg #timring #saktamensäkert #attlevamedfibromyalgi #gälleratttänkapositivt #kansjälv

A post shared by Max liv med familj (@maxmedfamilj) on

.
…det här med att leva med min sjukdom
med kronisk värk och andra konstiga symtom
som begränsar mig dagligen, men att ändå
kunna känna tillfredställelse att jag fixar saker
själv, är nog det jag prioriterar högst i livet 👍🏼
jag har nog alltid varit en person som vill fixa
det mesta själv och inte känna mig beroende
av andra. Superviktigt för mig, å jag är lite som
ett barn: ”…kan själv” 😁✌🏼 Så jag har verkligen
försökt lärt känna min kropp, där jag nu är
ganska duktig på att känna igen varningssignalerna
i god tid, så jag slipper få värsta bakslagen direkt.
Jag vet att när värken känns på olika sätt, så vet
jag vad jag har att göra med. Eller när exempelvis
domningarna kommer smygande upp för benen
och börjar sedan mot armar eller läppar, då är
det hög tid att avbryta, vila eller göra något annat.

Mitt projekt med att skrapa bort gräslig plastfärg
från vebon har ju varit sommarens projekt för mig.
Å jag kan känna sån tillfredställelse att bara sitta
där en stund och skrapa eller peta ut färgremsor
i springorna på timringen en stund. Det går
verkligen inte fort, men det har jag blivit duktig
på numera, att jag struntar i tiden och hur lång
tid allt tar. Jag har insett att jag ändå kan få klart
saker i slutändan. Jag fokuserar för stunden och
när jag slår ihop de små stunderna, så går det ju
faktiskt framåt och inte bakåt. Huvudsaken är att
jag hela tiden varierar hur jag gör, en liten stund
skrapa, för att sedan byta till kniven och peta.
Inget får bli för statiskt. Sedan kan jag variera
och ta något penseldrag med ny färg på det
som redan är skrapat, för att få andra rörelser.
Å så korta stunder. Vi snackar 10 minuter åt
gången, kanske 2-3 gånger/dag. Vi kombinerar,
jag & Max, då han ska spela fotboll, då donar
jag på en stund ⚽️👍🏼👍🏼 å så blundar jag och
ignorerar för nuet, att en byggnad har 4 sidor 🙈
utan fokuserar enbart på framsidan ☺️😊😉✌🏼

Fyrhjulskörning

Att få uppdrag är skoj 👍🏼
å att få göra dem nästan helt
själv, är ännu mer skoj…

.
…Idag har Max hjälpt farsan
att köra iväg olika saker med
fyrhjulingen & släpet ✌🏼

/ Anna

Annons

Lämna gärna en kommentar:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.