Max behöver tydligen lite mer krydda i vardagen……

Måndag den 3 November 2008


Måste få skriva och berätta om ett litet framsteg för Max.
Han har i helgen börjat hålla och dricka själv ur sin pipmugg. Förut så har han hållt i handtagen och försökt dricka. Men han har inte klarat av att vicka upp muggen för att få innehållet. Vi har övat länge, men då vi har hjälpt till att vicka, då har han släppt händerna och låtit oss hålla den istället.

Men nu har han börjat göra det själv och har även då börjat dricka mer, för det är ju roligt då man kan göra själv =) Han har även börjat intressera sig mer för att äta själv med skeden i tallriken. Men det verkar vara lite humörsbetonat. Ibland vill han inte och man ska mata. Ibland får man inte mata, utan han ska göra själv. Ibland ska man sätta upp mat på skeden färdigt på bordet och så ska han ta skeden och stoppa i munnen.  Så det är en kladdig tid som väntar =)

  

Här är några bilder på en koncentrerad Max som äter kaka med sked. Han även nu börjat kunna teckna och rent sagt fråga efter ”kaka” =)

Han har även förstått att våra teckenkurser vi har på söndagarna är förknippad med just med fika i mitten. För igår då jag började göra iordning för fikapaus, då tittar Max på mig och tecknar ”kaka” =)

På teckenkursen kör vi numera alltid lite ”gäster med gester” stuk. Jag har gjort ”teckenremsor” som innehåller de ord/tecken vi håller på att lära oss för tillfället. Det är meningar där jag strykit under de ord de ska teckna och så får grannen vid bordet gissa vad den andra tecknar. Då får de både träna och teckna och lära sig tyda tecken. Vi hade en en liten bunt med nya tecken igår.

Ja, så var det ju det här med att Max nog vill krydda till tillvaron här hemma litegrann. För idag när jag lagade mat så använde jag Basilika i maten. Jag tappade ner burken och den rullade in under grinden vid kaminen så därför tog jag inte upp den på en gång, för jag tänkte att den kommer ju ändå inte Max åt.

Men efter middagen då han åter är på golvet och leker, så lyckades han ändå pilla fram den under grinden. Han öppnar locket och när jag tittar på honom, så sitter han och kryddar sig själv =)

Imorgon på eftermiddagen kommer rektorn för förskolan hit på besök. Så det blir spännande att höra vad hon har att säga. Men fört ska vi på Lek & Rytmik på förmiddagen.

2 reaktioner på ”Max behöver tydligen lite mer krydda i vardagen……

  1. Vem jag ??!
    Nu måste du ha blandat ihop mig med någon annan =)
    Jag är inte så flitig som du tror. Jag tycker jag går med ständig prestationsångest för allt man inte gör, eller hinner, eller orkar göra med Max.

    Men när jag läser hos andra, så ser jag dock att man inte ensam om detta. Det gäller väl främst att hitta ett sätt som fungerar för en själv utan att varken göra för lite eller för mycket. En balansgång. Jag tycker dock att det dåliga samvetet ofta dyker upp, tyvärr…..

    / Anna

Lämna gärna en kommentar:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.