Tidig julklapp….

Torsdag den 6 November 2008

Igår var Max hos mormor och morfar hela dagen.
Jag hade en bra dag i kroppen, den bästa på länge, faktiskt. Kanske beror det på att Max sovit lite bättre nu några nätter, vilket gör att man kommit ikapp på sovkontot. Men ialla fall en bra dag i kroppen och en dag helt för mig själv. Jag kan säga att det ar helt underbart härligt. Tror det var mycket länge sedan, som jag fick så mycket gjort under en och samma dag =) 

Ja, Max har varit mycket på ranten. För idag har han först varit och badat med pappsen i varmbadet. Sov sedan 2 1/2 timme hemma. När han vaknade årt han lite mellis för att sedan bli hämtad av morbror Johan och Erika. De ville kidnappa honom ett par timmar. Så sagt och gjort. Det var ett tag sedan han var till dem, så från början var han lite skeptisk. Men efter lite lek på golvet så hade det sedan gått bra. Nyttigt för honom att fara lite hos olika, tror jag.

Vi har köpt en lite tidig julklapp till Max som han redan har fått. Hade först tänkt vänta till jul, men det är ju nu han behöver ha den. Så han har redan lekt/tränat vid den flera gånger.  Det är en sådan här:

julklapp
(bilden tagen från nätet)
Det är ett ”torn” från Fisher Price att stå och hålla sig i och stoppa ner bollar som åker rutschkana ner och kommer ut i hålen. Den är stadig att hålla i och resa sig upp. Så just nu tränar Max att resa sig från pall och stoppa i bollar. Fungerar bra. Har nu bara senaste veckan, blivit stadigare på benen faktiskt. Tror det är ståstolens förtjänst. Max brukar även ställa sig upp från pallen, hållande i sin gåbil ”Blixten McQueen” (då står bilen mot en vägg, så den inte far iväg)  Så nu börjar faktiskt Max att vilja ställa sig upp själv lite, men väldigt kort och endast från pall än så länge. Har även lite svårt att hålla ihop benen, så ibland då han försöker så blir det en aning bredbent =) Från golvnivå ställer han sig på knä och kan sätta upp ena foten, men inte resa sig upp utan hjälp.

Vi håller på att göra iordning ett rum på övervåningen som vi kan ha till lekrum/träningsrum med lite rolibalanskuddega lekmöbler som även är bra för Max att träna i. Vi har ikväll monterat upp ribbstolen (har under sommaren haft den i lekstugan). Jag kom tidigare ihåg att IKEA hade en balanskudde för något år sedan i sitt sortiment. Men inte nu längre. Men jag kollade på blocket och hittade en till salu i södra Sverige. Så jag köpte den och har hämtat ut den idag. Så här ser den ut (bilden hämtat från nätet) Den kan väl bli rolig att leka på såsmånigom. Just nu är det storasyrran som tycker den är kul att hålla balansen på =)

rutschkana
Är så sugen på att köpa denna rutschkana från IKEA och ha i rummet.
Den är alldels ny i sortimentet och den ser verkligen fin ut. Lite dyr bara. Men jag tror Max snurrigskulle gilla den. Han älskar åka rutschkanan då vi är på habiliteringen.
Jag skulle även vilja ha den här snurrplattan till rummet från IKEA. Få se om det blir någon tripp längre fram……

Då tror jag vi sedan har ett ganska kul rum att leka i både för stora och små. Få se om jag här framöver orkar måla upp Babblarna på väggen, det skulle nog bli coolt.

Nej, nu är det dags för sängen. Minuterna rullar fort, då man sitter vid datorn…
Natti-natt!

En reaktion på ”Tidig julklapp….

  1. Vi har haft ett sånt ”torn” till barnen. Uppskattat långt upp i åldern. Tyvärr provade någon av de större barnen stå på den så den gick sönder. Den är värd sina pengar, kul då den spelar då de släpper bollarna.

Lämna gärna en kommentar:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.