Det blev ett akut läkarbesök idag…

Fredag 27 Mars 2009

Max skrämde mig rejält idag.
Förmiddagen var som vanligt, han var på dagis och där hade han väl varit lite trött, men annars allt OK. Så han somnade i bilen hem och han sov som vanligt ett par timmar.

När han vaknade till…hör jag att han hostar lite, så jag går in för att se om han vaknat. Då sitter han där och bara väser och kan inte andas ordentligt och låter hemsk. Så panik utbryter. Det är det absolut värsta jag vet, då barn inte kan andas ordentligt. Jag tänkte ändå först, att det kanske släpper, men det gjorde det inte. Så jag försöker få honom att inhalera det han har hemma, för att det ska lätta, men då får ju han panik, då han inte kan andas ordentligt. Tar en temp och han 39 graders feber på en gång.

Så jag ringer mormor och hon kommer och vi åker direkt till vårdcentralen. Det blir bättre med andningen i bilen, så skönt. Läkaren lyssnar på honom och bedömmer det som ett akut kruppanfall. Troligen utlöst av någon virus.

 
Krupp är en vanlig barnsjukdom som
beror på att området nedanför stämbanden
blir svullet, oftast på grund av en förkylning.
Eftersom luftrören är ganska trånga hos små
barn, kan redan en liten svullnad i svalget leda
till att luften får svårare att passera”.


Så Max får kortison på vårdcentralen och vi åker hem med ordination av inhalationer. Så skönt. Jag får absolut panikkänsla, då det är något med andningsvägarna. Jag har aldrig varit med om krupp tidigare, och det man kan konstatera efteråt, är att det är inte en rolig upplevelse alls.

Så nu känns det så skönt då han är uppkollad och mår bra igen. Nu ikväll har det varit full fart igen och ingen feber. Nu hoppas jag det håller sig så. Vi får väl se hur natten blir. Krupp kommer väl främst under natten och då man har sovit.

Mången tack till mor-och farföräldrar som snabbt var på plats. Det är tur man har sån backup då någonting händer. Ni är bäst!

annaskrift2 copy

Annonser

Lämna gärna en kommentar:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.