Påskägg med gott innehåll =)

Skärtorsdag den 9 April 2009

Ja, då har påskhelgen börjat.
Påsklovet har startat för både Fanny & Max. Max fick ju påsklov redan igår, eftersom han är ledig på torsdagar från dagis. Så idag har han och pappsen varit och badat i varmbassängen. Idag var det fritt bad, då ingen av ledarna skulle vara där, så de var 4 barn som plaskade ihop. Efteråt så fikade de ihop, då en av familjerna bjöd på fika. Så då blev jag avis, att jag inte följde =) Tydligen så var Max väldigt flörtig med tjejerna  och delade ut kramar till en tjej och även hennes mamma. Så han verkar ha kvinnotycke (hi,hi)

Idag har jag och Max hållt på att riva lite tapeter i Fannys blivande rum. Det går verkligen med snigelfart, det blir så korta stunder hela tiden, men nu börjar man se ett slut på underarbetet snart, då börjar ju det roliga sedan. Max är väldigt lättsam att ha med sig i olika projekt, för han älskar verkligen att vara med, då man gör ”vanliga” saker. Jag tror han är mer förtjust i det än att leka med leksaker.

paskaggen paskaggen21

Som idag då vi hållit på i rummet, har han härmat allt som jag gjort. Då jag har svampat väggen med en blöt svamp för att få loss tapeter, så har han haft en trasa och även han blött väggen =)
När jag har dragit med en spackel efter väggen, har han bara väntat på att jag ska bli färdig, sedan har han velat låna och göra likadant. Sedan är det förstås jättekul att få ta sopborsten och städa och sopa ihop tapetremsor (eller kanske det blir att sopa ut dem istället för ihop =)

Det är även kul att han hela tiden strävar efter att ställa sig upp, utmed vägg och saker. Det är ju kanon. Bra balansträning att stå och samtidigt torka med trasa. Han blir aldrig less eller grinig, då man håller på. Jag trodde han skulle vara hungrig och bli kinkig, men han bara knogade på. Så till slut fick jag lov att ta undan hans sopborste och riktigt fråga honom om han var hungrig och föreslog lite mat. Först då gick det upp ett ljus för honom ”jo, jag är nog hungrig”. Så då blev det sedan nästan panik vid micron innan det var färdigt =)

Nu ikväll fick Fanny och Max öppna varsitt påskägg de fått av mormor och morfar innan de begav sig iväg till stugan. Man kunde ju förstå att Fanny skulle få godis i sitt, men det skulle det ju inte vara i Max. Så det var lite spännande……

paskaggen3

Ni skulle ha sett minen då påskägget var fullt med kakor. Max är verkligen ett kakmonster och älskar kakor. Så ni kan ju tro att han blev överlycklig.

paskaggen4  paskaggen5  paskaggen6  paskaggen7

Så det blev ett par kakor framför bolibompa inan det var dags för sängen. Nu sover han. Jag och Fanny har tänkt kika på det där nya programmet då de ”halkar omkring” och dylikt. Både jag och Fanny gillar sånna program. Jag hoppas vi ska få skratta. Pappsen är ute och mekar i garaget.

Imorgon lär det väl bli lite packning inför hotellvistelsen på lördag-söndag. Fanny längtar något så oerhört =) På programmet har vi:

 • lämning av Max hos farmor & farfar (det är fokus storasyster!! )
 • luncha något gott
 • äventyrsbad
 • hotellmys med påskgodis
 • upp-piffning =)
 • show med Tobbe Trollkarl
 • påskbuffé
 • schlagershow
 • myspys i hotellsängar
 • brakfrukost (söndag)
 • troligt lekland innan vi beger oss hem igen

Det känns dock lite konstigt att bo på hotell under påskhelgen då man annars försöker vara ute så mycket som möjligt och oftast sova uppe i stugan någon natt. Vi får se om vi hinner med (och orkar) en tripp upp till stugan på annandan. Men annars hinner vi väl vara ute under påsklovet till veckan.

annaskrift2 copy

En reaktion på ”Påskägg med gott innehåll =)

Lämna gärna en kommentar:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.