Sångpåsar gillar mina bägge barn….

Tisdag den 19 Maj 2009

Sångpåsar i olika former har de alltid haft på dagis där både Fanny gått och Max nu går. Jag tycker de är SÅ bra på många sätt.

pase

Därför gjorde jag några egna att kunna ha i köket och lätt kunna ta fram för att sjunga, och då blir det förstås teckensånger till Max. 

Som jag skrev
i ett tidigare inlägg
så köpte jag linnepåsar
på H&M och
stämplade sedan
text på dem, med bland
annat ”sångpåse”.

Här är bilder på vad jag har i sångpåsarna för tillfället.

sångpåse1

I den första sångpåsen har jag saker till låtarna:
bä,bä vita lamm”, ”små grodorna”, ”en elefant balanserade”,
hoppe, hoppe hare”, ”krokodilen i bilen”, gubben i lådan” och
i ett hus vid skogen slut, liten tomte…”

sångpåsen2

I den andra påsen har jag saker till:
Ålle Bålle” (tre troll), ”björnen sover”, ”en liten båt”,
dansa min docka”, ”jag hamrar och spikar” (bil)

Grejorna till sångpåsarna, hittar jag bland våra gamla leksaker och lotterivinster. Jag hade dock tänkt få tag i några saker som jag saknar, typ en spindel och en snigel. Sedan får man väl se om man ramlar över något lämpligt i leksakshyllorna då man är på stadsbesök någongång.

Max tycker det är väldigt spännande med påsarna och han gillar och plocka fram ur påsen  och blir så förväntansfull varje gång. Fanny gillar oxå påsarna och hon vill ofta att vi sjunger ifrån dom, och det är ju superbra. Då fyller de verkligen sin funktion.

Det känns bra att kunna ha sakerna som förknippas med sångerna, så Max kan relatera till vad vi sjunger om. Det bästa med påsarna är ju att man kan byta ut sakerna i den , till nya låtar allteftersom man vill lära sig en ny trudelutt.

annaskrift2 copy

Lämna gärna en kommentar:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.