Nu vankas det dagis igen…

Söndag den 15 November 2009

 
ögoninfl33Ja, nu börjar äntligen ögonen se ut
som vanligt igen. Idag är första dagen
vi inte behövt tvätta dem. Jag tog ett kort
i fredags på honom, men då såg han ändå inte värst ut.  Han hade ju även haft en sån jobbig kletig smörja som oxå ploppade fram hela tiden. det är första gången någon här har haft ögoninflammation och jag kan då säga att det är då inte någon trevlig bekanskap. Det var väldigt drygt att få bukt på. Men nu som sagt, ser det bra ut igen. Så nu vankas det dagis imorgon. Det blir nog roligt att få träffa alla kompisar igen och busa, efter varit hemma en vecka.

Glitter & musik……

Max har faktiskt inte haft så långtråkigt hemma i veckan.
Han har lekt mycket själv och trott sig väldigt bra….

ögoninfl5 ögoninfl4 copy

….han älskar ju då han får inträde till Fannys rum. Han gick själv och tog fram denna ”paljett-topp” som blev som en klänning på honom. Han stod länge och tittade ner och beundrade den =) Sedan blev det förstås en del ”dansmoves” i den, till storasyrrans stereo.

ögoninfl56Det är något speciellt att
få komma in i syrrans rum
som innehåller en massa
andra saker, än vad han
har själv.

Syrran är oxå snäll och låter
honom vara med, ialla fall då
hon inte själv har kompisar.

Intressant med matlagning ibland….

varmtMåste berätta en gullig sak på lördagen.
Jag höll på med middagen och hade stoppat
in en potatisgratäng i ugnen. Max är allid
nyfiken och vill kolla i ugnen. Han är duktig
på att veta att det är varmt och går inte
och tar i ugnsluckan utan tittar på mig
och tecknar ”varmt”. När potatisgratängen varit inne i ugnen ett tag, så börjar den ju ”bubbla” och det var roligt att titta på. Men Max blev lite lat att ”stå” och titta, så han satt sig först på golvet. Men då blev det ju för lågt och han såg ingenting. Då går han till vardagsrummet och hämtar sin lilla fotölj. Han drar in den till köket placerar den framför ugnen och sätter sig på första parkett och tittar på potatisgratängen som puttrar på =)

Fyrhjulskörning…..

ögoninflögoninfl2

Igår var Max ute och fick köra fyrhjuling med pappa. Det var superkul. Ni ska tro att ha tecknade ”fyrhjuling” när han kom in igen och han ”brrrrrmmmm…ade” och lät som den hela kvällen. Ni kan ju gissa vilken bild som pryder Max idagbok imorgon och som han ska visa på dagis =)

Babblarna….

Idag har vi haft en ”spel-förmiddag”
med diverse spel vid köksbordet….

babblarkortbabblarkort2

…vi har bland annat använt babblarkorten och försökt träna lite begrepp som att de är ”lika” och para ihop de som är lika. Samt att förstås ljuda dessa filurer. Dessa kort medföljer då man köper ”babblarböckerna”.

Vi har avslutat dagen med teckenkurs här hemma. En massa go´fika i pusen. Jag undrar om det är för mycket gott i magen som gör att barnen har svårt för att somna ikväll? Bägge vå har varit upp flera gånger och vill inte komma till ro. Imorgon ska Max få ta svininflusensa vaccinsprutan nummer 2 på eftermiddagen. Blir skönt få göra bort det nu.

annaskrift2 copy

3 reaktioner på ”Nu vankas det dagis igen…

  1. Ja huija ögoninflammation har vi haft här men det är ett tag sedan.Inget vidare…Vad skönt att få bortgjort spruta nr 2,Lucas får vänta 2v för att alla ska hinna få spruta nr 1.Uppskjutet i Gve också.Tycker detta är fel…men vad gör man.Maktlös…

    • ja, det verkar nu vara olika var man bor, detta med sprutorna. Även om vi först var tveksam till dem, så är det skönt att få ha tagit dem nu. Speciellt lilleman.
      Har ni mycket snö? Här är det töväder och nu försvinner allt igen. Snögubben har rasat =(

  2. Ja snö har vi men här töar det också idag.Lite småhalt ute…Jag och storebror(i riskgrupp)har tagit sprutan så nu väntar vi in gubben och storasyster.Här får gymnasiet först v.50.

Lämna gärna en kommentar:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.