Hopp om liv ;)

Inte skrivit sedan
julafton och det är för
att vi fick ju såklart
världens influensa.

Pappa jonas åkte dit
onsdag innan jul, jag
natten till julafton och
Max på juldagen.
Storasyster har klarat
sig ännu, vilket är helt
fantastiskt.

Tuff flunsa

Nog den värsta influensa
jag har haft med påverkan
på hela kroppen och värken
är jag ju van då jag har den
jämt, men hosta, snor,
igenplugg bihålor, ont i
halsen, ont i örat, feberfrossa,
inflammerat tandkött, blåsor
i munnen och totalt slut och så
denna sjukt jobbiga hostan (!)

Sjukt trist att Max skulle åka
dit så mycket han oxå, han
som ändå är vaccinerad!

Det går åt rätt håll nu även
för mig och Max, men vi har
fortfarande våra hostattacker
och snoriga näsor och liten ork.

Igår ville Max spela in en
filmsnutt:

.

View this post on Instagram

Ja, läget då? Vi går åt rätt håll, kanske imorgon att vi ändå är feberfri 🤒? …den har minskat för varje dag. Nu går det gå att lägga sig utan vara påpälsad med kläder och raggsockor under täcke och slipper feberfrossa och slipper de hemska svettningarna vid doping då febern ska ur kroppen 😣😉…så det är grymt positivt 👍🏼 annars går allt med snigelfart. Vi hostar än mycket, både Max och jag 🤧…vi snorar, det har gått massor av näsdukar och orken är inte direkt på topp. Nätterna har varit jobbigast men nu förra natten något bätttre, så nu hoppas vi trenden håller i sig 👍🏼 Max får även geggiga och kletiga ögon på mornarna. Jag har blåsor i hela munnen och inflammerat tandkött och det spränger lite ut mot öronen. Ingen matlust. Känns verkligen som denna flunsa intagit rubbet av kroppen allt eftersom den vandrat fram 😉..förhoppningsvis är den snart ett minne blott. För pappa Jonas tog det precis en vecka och då borde det ge sig för oss i helgen 👍🏼…och jag tror på att imorgon är det en ny dag och nya möjligheter 👊🏼✨ #sjukstuga #influensa #hoppasnislipperden

A post shared by Max liv med familj (@maxmedfamilj) on

.
…nu har Max fått sova lite
bättre i 2 nätter och det är
guld värt. Däremot så var det
bara kliva upp för mig igår,
hostade och hostade, jag prövade
alla knep, men fick ”sittslumra” i
fåtöljen fram till morgonsidan
då jag kröp ner igen och kunde
somna.

Lite uppdateringar jag gjort
via instagram den här dagarna:

.

.

.

.

View this post on Instagram

Värsta eftermiddag/kväll/natt/morgon hittills 🤒🤧😷 jag och Max är inge vidare sisådär 39 i feber då inte doping är i kroppen, värk, snor, hosta….inte många minuter sovning i natt, fy bubblan värsta influensan jag tror jag varit med om. Så inte gav influensa vaccinet på Max nån hjälp 👎🏼…Åh, det värsta 😩😢😢…vi hade faktiskt planerat fara med Finlandsbåten över nyår och bo på hotell i Finland bada och ha skoj och mysa familjen, efter en höst/vinter med mycket baciller…det fick vi lov avboka idag på grund av dessa SKIT BACILLER 😠😫 vi har inget flyt alls och såklart är dottern grymt besviken, hon som är frisk än 😞 tycker mest synd om henne, som verkligen ville göra nått på nyår 💛😞 #influensa #lånatbildfrånnätet #skitbaciller

A post shared by Max liv med familj (@maxmedfamilj) on

.

View this post on Instagram

Tusen tack alla för alla "krya på sig hälsningar" 💛✨…vi knallar omkring här hemma med filtar omkring oss och varvar sängläge med soffläge och Max orkar varva med lite bus, då han har doping i kroppen. Fast fortfarande många julklappar som inte är utforskade än. Det är som tiden stått still sen julafton, vi har inte orkar röja bort, så jag försöker blunda nån dag till….och jag måste säga att Max är grym, vi varvar på honom inhalationer, blåsa i flaska och medicinering, allt för motverka nån lunginflammation, för dessa baciller har letat sig neråt direkt i luftvägarna för allihopa med en jobbig hosta, där det typ inte lossnar något 😣Men Max är grym, han gör allt utan att klaga. Så vi bara håller tummar att det snart vänder #sjukstuga #influensa #inhalation #blåsaflaska #hjärtebarn

A post shared by Max liv med familj (@maxmedfamilj) on

.

.

View this post on Instagram

Den här flaskan "busar" vi med flera gånger per dag och blåser stora bubblor med och länge och förhoppningsvis börjar det ge lite effekt nu 👍🏼 vi känner att det lossnar lite bättre nu vid hostningar (det i kombo med inhalationer, det bästa vid hosta) I natt är första natten sedan julafton vi säkert fått sova 4-5 timmar i streck, så kanske vändningen är på G?! 🙏🏼…fast nog känns det som en bit kvar då huvudet känns som en burk, bihålor känns igenproppade, snyter mycket snor än och så fort man lägger sig ner kommer hostan som ett brev på posten. Dock tror jag att vår feber börjar försvinna 👍🏼…så nu får vi se vad denna dag erbjuder, förhoppningsvis ett snäpp bättre nu hela tiden 😜👍🏼 #sjukstuga #influensa #blåsaflaska

A post shared by Max liv med familj (@maxmedfamilj) on

.
…så nu hoppas vi snart
lämnat allt bakom oss.

Trist nog så var planen
idag att vi skulle hoppa
på en finlandsbåt och fira
nyår i Finland på ett hotell
med ett badland, men det
fick vi ju avboka :(
Skittrist!

/ Anna

2 reaktioner på ”Hopp om liv ;)

 1. Läser ifatt mig här på bloggen.. Hoppas ni tillfrisknat helt vid detta laget! Och det där med Finlandsbåten lät ju vackert i mina öron! Vasa? Hoppas ni får uppleva det inom kort!

  • Ja, sega baciller, jag har
   fortfarande känningar i bihålor
   och vi snorar och kraxar en del än.
   Trist bara att det ska infalla under
   jul och nyår. Ja, trippen får vi försöka
   göra nån annan gång framöver. Låter
   trevligt!

Lämna gärna en kommentar:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.