Leva med Fibromyalgi

Ett tag sedan jag skrev om
min fibromyalgi. Jag brukar
göra det någon gång då och
då för att berätta hur det är
att leva med det, så att det
blir mer synligt utåt och fler
kanske kan förstå lite bättre 😉
jag lever med det dag som
natt, jag kan ligga i soffan
eller sängen här hemma och
uppdatera här på instagram
utan att ni vet vilken värk jag
har samtidigt 😣

Ja, det är just att KÄMPA varje
eviga dag, jag gör det dygnet
runt jämt, oftast i tysthet och
osynligt. All värk, all smärta,
trötthet, domningar, yrsel och
alla andra konstiga symtom
som följer med på köpet. Jag
peppar mig själv och ger mig
själv en klapp på axeln varje
eviga dag, för att jag orkar och
jag försöker verkligen vända
allt till något positivt och
fokuserar varje dag, på att
imorgon är en ny dag med nya
möjligheter och jag hoppas varje
dag (det har nu gått 14 år och 8
månader sedan jag blev sjuk)
att få vakna frisk eller att ett
botemedel dyker upp.

View this post on Instagram

Lär bli en grymt jobbig natt. Ett tag sedan jag skrev om min fibromyalgi. Jag brukar göra det någon gång då och då för att berätta hur det är att leva med det, så att det blir mer synligt utåt och fler kanske kan förstå lite bättre 😉 jag lever med det dag som natt, jag kan ligga i soffan eller sängen här hemma och uppdatera här på instagram utan att ni vet vilken värk jag har samtidigt 😣 ja, det är just att KÄMPA varje eviga dag, jag gör det dygnet runt jämt, oftast i tysthet och osynligt. All värk, all smärta, trötthet, domningar, yrsel och alla andra konstiga symtom som följer med på köpet. Jag peppar mig själv och ger mig själv en klapp på axeln varje eviga dag, för att jag orkar och jag försöker verkligen vända allt till något positivt och fokuserar varje dag, på att imorgon är en ny dag med nya möjligheter och jag hoppas varje dag (det har nu gått 14 år och 8 månader sedan jag blev sjuk) att få vakna frisk eller att ett botemedel dyker upp. Men när jag nu fått det här livet att leva, så känner jag exakt som Morgan Freeman, som oxå han lever med fibromyalgi: "Jag får bara ett liv, och jag kommer inte låta fibromyalgi ta glädjen från att leva den" 💪🏼 så därför försöker jag att inte låta sjukdomen ta över helt, så genom att anpassa mig och veta vad jag ska och inte ska göra, kunna prioritera och planera så att jag orkar det jag tycker är viktigt. Men så slår den ibland undan fötterna helt och "bakslaget" är ett faktum 😣 Jag skulle såklart inte cyklat så långt igår med Max, men samtidigt som jag mår dåligt nu, så ångrar jag inte cykelturen, utan försöker vända det till nått positivt, vi var iväg och vi fixade det 💪🏼 och Max var så stolt 👍🏼sedan tar jag konsekvenserna nu, men vi gjorde det och just då var glädjen att leva livet 😝😋 och nästan kunna känna mig som alla andra, det behövs ibland. Så njut av livet, sätt värde på det, oavsett hur det ser ut, det försöker jag göra. Jag prioriterar familj, lek, bus, pyssel och kreativitet som jag mår bra utav och mitt motto är: "…allting går på ett eller så på ett annat sätt och går det inte alls, skit i det eller ta hjälp och prioritera det som känns viktigt för dig, lägg din energi där" 👍🏼

A post shared by Max liv med familj (@maxmedfamilj) on

.
…men när jag nu fått det
här livet att leva, så känner
jag exakt som Morgan
Freeman, som oxå han
lever med fibromyalgi:
Jag får bara ett liv,
och jag kommer inte
låta fibromyalgi ta
glädjen från att leva den” 💪🏼
så därför försöker jag
att inte låta sjukdomen
ta över helt, så genom
att anpassa mig och veta
vad jag ska och inte ska
göra, kunna prioritera
och planera så att jag
orkar det jag tycker är
viktigt. Men så slår den
ibland undan fötterna helt
och ”bakslaget” är ett faktum 😣

Jag skulle såklart inte cyklat
så långt igår med Max, men
samtidigt som jag mår dåligt
nu, så ångrar jag inte cykelturen,
utan försöker vända det till nått
positivt, vi var iväg och vi fixade
det 💪🏼 och Max var så stolt 👍🏼
sedan tar jag konsekvenserna
nu, men vi gjorde det och just
då var glädjen att leva livet 😝😋
och nästan kunna känna mig
som alla andra, det behövs
ibland. Så njut av livet, sätt
värde på det, oavsett hur det
ser ut, det försöker jag göra.
Jag prioriterar familj, lek, bus,
pyssel och kreativitet som jag
mår bra utav och mitt motto är:
”…allting går på ett eller så
på ett annat sätt och går det
inte alls, skit i det eller ta hjälp
och prioritera det som känns
viktigt för dig, lägg din
energi där
” 👍🏼

Natten blev jobbig

Blä, fy bubblan vilken natt 😣
värken har gjort sitt yttersta
för att angripa från alla håll
och värkmediciner har inte
riktigt bitit, jag har haft yrsel
så fort jag blundat vilket lett
till illamående. Armarna har
velat domna en del och fick en
sväng med sån hjärtklappning
där det känns som hjärtat har
tänkt flytta ur kroppen och ofta
blir det i kombo med att det
känns som jag ska svimma, så
alldeles kallsvettig så då tog jag
mig upp och väckte maken en
stund runt 3 tiden , blir sån
panikångest då jag mår så
pissigt och om jag ska tuppa
av, vill jag hellre svimma där
hos honom än att jag svimmar
nere och ingen vet 😉 men det
lugnade ner sig efter en stund.
Uppbuntad med en massa
kuddar, så slumra jag in runt ca
05 tiden och gubben steg up
p runt 05.45 och Max vakna
06.30 så ny dag och nya
möjligheter 💪🏼 fast blir nog
en mycket lugn sådan…
och regnet öser ner ute 🌧

Max sjunger vaggvisa

Max ser att jag är trött
på morgonen så han hämtar
gitarren och ska sjunga
en vaggvisa för mig…

.
…alltså åh 💛✨
denna grabb 😍 som
tycker att mamma
behöver en vaggvisa
idag och så sjunger han
så här fint till mig då
jag ligger på soffan 🎶👌🏼
och sedan när han är
klar, säger han:
”…vila här och så
går jag upp till
iPaden ett tag” 😉
så en baktanke kanske
oxå, söva morsan så
det är fritt fram med
iPaden 😝 😂👍🏼

/ Anna

Annonser

Lämna gärna en kommentar:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.