Kontaktbok, bygget & prommis

View this post on Instagram

Max är morgonpigg, så varje skolmorgon runt 06.30 tiden skriver han i sin kontaktbok, som han gjort i alla år. Innan han kunde skriva eller prata själv på förskolan, så tog vi hjälp av bilder att klistra in och han tecknade till bilderna och jag skrev en mening. Å så har vi kunnat utveckla det hela tiden, i början skrev Max bara nått ord och jag fyllde i, men hela tiden har vi jobbat med att ljuda och lyssna vilka bokstäver orden har och det är helt magiskt att vara med om den utveckling Max gjort under åren. Små, små steg. Å det ser kanske inte så märkvärdigt ut för er, men när han idag sitter och vill klara allt själv, å jag finns där om han vill ha hjälp och han ljudar fram orden och bokstäverna allt eftersom han skriver, det är stort för mig 👍🏼 nya ord är ju alltid lite svårare men då hjälps vi åt ibland. Å det här är inget som jag tvingar Max att göra, utan han har själv valt att han vill fortsätta, det är en av hans morgonrutiner numera och jag tycker det är sååå bra att han vill. Han använder sedan denna mening och läser upp på samlingen i skolan ibland. Sedan finns det ju så mycket hjälpmedel idag, om man inte fixar det, allt från att använda bildstöd och berätta genom använda någon ”padda” och använda tecken som stöd att göra sig förstådd, om man inte fixar att prata, skriva och läsa. Men vi kör på så länge Max vill med denna morgonrutin och det blir ju som en naturlig stund i vardagen att träna skriva för oss 👍🏼 #skriva #maxkontaktbok #ljuda #läsa #morgonrutin #provisorisktkökigaraget #downssyndrom

A post shared by Max liv med familj (@maxmedfamilj) on

.
Dagens arbete på
köksrenoveringen🔨
svärfar snickrat trappsteg
till ytterdörrarna…

.

.
..& golvmattan har kommit
& gubben har startat
det trista underbetet på
väggarna, men det är bästa
tänkbara att han gör det,
för han är så pedant, så
då kommer det bli super 👌🏼✨

Blev premiär med reflexväst
idag, då det börjar skymma
vid kvällspromenaden 🌿

.
/ Anna

 

Lämna gärna en kommentar:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.