Före & efter projekt & utredning i skogen

.

.
…alltså strömlöst kommer
ALDRIG lämpligt ☺️ kan
månne vara på grund att
vi är beroende av typ ström
till ALLT man tänkt göra 🙄

Före & efter

Nu kan jag visa ett typiskt litet
projekt där jag använt mig utav
mitt mantra ”…a dream written
down with a date becomes a
goal. A goal broken down into
steps becomes a plan. A plan
backed by action makes your
dreams come true” ✨ för att
orka hålla på att pyssla med
alla mina pysselprojekt som
normalt kanske går göra på en
dag om man vill, delar jag upp
på flera dar och ibland veckor,
beroende på vad det är och
gör lite varje dag, tills det är
klart, eftersom annars protesterar
min kropp och jag orkar inte hålla
på så länge 😉

View this post on Instagram

[swipa] Nu kan jag visa ett typiskt litet projekt där jag använt mig utav mitt mantra ”…a dream written down with a date becomes a goal. A goal broken down into steps becomes a plan. A plan backed by action makes your dreams come true” ✨ för att orka hålla på att pyssla med alla mina pysselprojekt som normalt kanske går göra på en dag om man vill, delar jag upp på flera dar och ibland veckor, beroende på vad det är och gör lite varje dag, tills det är klart, eftersom annars protesterar min kropp och jag orkar inte hålla på så länge 😉 förut var jag mer frustrerad att inte orka allt direkt, men nu har jag fått det till något positivt, jag längtar numera få fortsätta varje dag med något steg och sedan höjdpunkten då det till slut är klart och det blev som jag till slut hade tänkt och ett resultat 🙌🏼 Jag letade länge fönsterlampor till köket, ville ha något nytt där, nu när vi gör om. Dessa lampor verkar lysa mysigt, men de hade fel färg på fästet, å jag vill att de ska smälta in med handtagen vi har i fönsterna, å jag hittade inga som passade, så då har jag sprayat om dem istället, å det är ju så lätt ändå att ändra färg så här. Bara vara noga med att maskeringsejpa allt som inte ska målas och speciellt ”gängorna” så det går skruva fast sen. Jag brukar använda en transparant fixspray först som gör att färgen fäster bättre på glatta ytor och sedan spraya 2-3 tunna lager sprayfärg med torkning mellan 👍🏼 å jag hoppas de nu blir fina tända i köket sen #göraom #pyssla #makeover #stepbystep #fönsterlampor #maxmedfamiljgörnyttkök

A post shared by Max liv med familj (@maxmedfamilj) on

.
…[swipa för fler bilder]
förut var jag mer frustrerad att
inte orka allt direkt, men nu har
jag fått det till något positivt,
jag längtar numera få fortsätta
varje dag med något steg och
sedan höjdpunkten då det till
slut är klart och det blev som
jag till slut hade tänkt och ett
resultat 🙌🏼 Jag letade länge
fönsterlampor till köket, ville
ha något nytt där, nu när vi gör
om. Dessa lampor verkar lysa
mysigt, men de hade fel färg
på fästet, å jag vill att de ska
smälta in med handtagen vi
har i fönsterna, å jag hittade
inga som passade, så då har
jag sprayat om dem istället, å
det är ju så lätt ändå att ändra
färg så här. Bara vara noga
med att maskeringsejpa allt
som inte ska målas och speciellt
”gängorna” så det går skruva
fast sen. Jag brukar använda
en transparant fixspray först
som gör att färgen fäster bättre
på glatta ytor och sedan spraya
2-3 tunna lager sprayfärg med
torkning mellan 👍🏼 å jag hoppas
de nu blir fina tända i köket sen.

Å ett ännu större
pysselprojekt som jag kan
”bocka av” som klart 👍🏼
vårt köksbord som är en
gammal ”skolbänk” från
byns gamla skola, där man
satt 6 stycken runt samma
bord och hade varsin låd
a att dra ut. Klotter inne i
lådorna finns charmigt kvar
👌🏼✨

View this post on Instagram

[swipa] Å ett ännu större pysselprojekt som jag kan ”bocka av” som klart 👍🏼 vårt köksbord som är en gammal ”skolbänk” från byns gamla skola, där man satt 6 stycken runt samma bord och hade varsin låda att dra ut. Klotter inne i lådorna finns charmigt kvar 👌🏼✨ så jag ville verkligen ha kvar detta bord, men såklart fräscha till det lite✨ en lång process, då skivan av Björk varit jätteflammig och där det bitvis var kvar hård gammal lack. Som jag försiktigt försökt slipa ner för hand och blöta upp med linoljesåpa efterhand. Så här har det verkligen blivit en liten slipning på nån del och sedan vila till nästa dag osv…trodde aldrig jag skulle ro detta projekt i land helt själv, så här har jag verkligen fått fokusera på målgången för att motivera mig 😅 men ni vet ju 👉🏼 ”…en dröm som skrivs ned av ett datum blir ett mål. Ett mål uppdelat i steg blir en plan. En plan som stöds av åtgärder kommer att göra dina drömmar till verklighet” 😁🙌🏼 jag är glad att jag har en man som har förståelse för alla projekt som står länge och tar plats innan de är klara, för jag vet ju att egentligen hatar han oordning, men han biter ihop och säger inget 💛😁 jag har målat benen och lådorna med samma färg som våra nya köksstolar, jag tog med mig sittplattan från en av stolarna till färgaffären och så blanda de till samma nyans 👍🏼 på skivan gjorde jag först en blunder och testade med vax 🙄men nää, det blev bara som en fet yta och känns inte som den tål spill ordentligt. Näpp, gör om och gör rätt 👉🏼 så jag fick ta bort allt vax igen med flera varv gnuggande med lacknafta 😅 men då har jag lärt mig den läxan ✔️☺️ så det blev sedan måla några varv med en matt lack på bordskivan istället. Å även om det nu inte är tipp-topp på något sätt, så går den att torka av och jag gillar personligen charmen att det inte är perfekt, att skivan lever lite och vi behöver inte känna att man behöver vara så försiktig eller så. För jag beundrar dem som använder glasunderlägg och dyl för att inte få fläckar eller repor, det skulle jag aldrig orka. Sedan kommer det såklart oxå ligga duk och andra saker på bordet,så tror det blir bra, så jag känner mig nöjd 👍🏼 #makeover #köksbord #maxmedfamiljgörnyttkök

A post shared by Max liv med familj (@maxmedfamilj) on

.
….swipa för fler bilder.
så jag ville verkligen ha kvar
detta bord, men såklart fräscha
till det lite✨ en lång process,
då skivan av Björk varit jätteflammig
och där det bitvis var kvar hård
gammal lack. Som jag försiktig
t försökt slipa ner för hand och
blöta upp med linoljesåpa
efterhand. Så här har det verkligen
blivit en liten slipning på nån del
och sedan vila till nästa dag osv..
.trodde aldrig jag skulle ro detta
projekt i land helt själv, så här har
jag verkligen fått fokusera på
målgången för att motivera mig 😅
men ni vet ju 👉🏼 ”…en dröm som
skrivs ned av ett datum blir ett mål.
Ett mål uppdelat i steg blir en plan.
En plan som stöds av åtgärder
kommer att göra dina drömmar
till verklighet” 😁🙌🏼 jag är glad a
tt jag har en man som har förståelse
för alla projekt som står länge och
tar plats innan de är klara, för jag
vet ju att egentligen hatar han
oordning, men han biter ihop
och säger inget 💛😁 jag har
målat benen och lådorna med
samma färg som våra nya köksstolar,
jag tog med mig sittplattan från en
av stolarna till färgaffären och så
blanda de till samma nyans 👍🏼
på skivan gjorde jag först en
blunder och testade med vax 🙄
men nää, det blev bara som en
fet yta och känns inte som den
tål spill ordentligt. Näpp, gör om
och gör rätt 👉🏼 så jag fick ta bort
allt vax igen med flera varv gnuggande
med lacknafta 😅 men då har jag lärt
mig den läxan ✔️☺️ så det blev sedan
måla några varv med en matt lack på
bordskivan istället. Å även om det nu
inte är tipp-topp på något sätt, så går
den att torka av och jag gillar
personligen charmen att det inte
är perfekt, att skivan lever lite och vi
behöver inte känna att man behöver
vara så försiktig eller så. För jag
beundrar dem som använder
glasunderlägg och dyl för att inte
få fläckar eller repor, det skulle jag
aldrig orka. Sedan kommer det
såklart oxå ligga duk och andra
saker på bordet,så tror det blir
bra, så jag känner mig nöjd 👍🏼

Utredning

Förra helgen var vi ju på
värsta utredning i skogen 🔦🔍

.
…[swipa 7 gånger för att se hela filmen]
efter att en räv tagit Max morbror &
mosters skor och gömt dem ☺️ så
kolla in luriga räven i slutet 😁

Häftigt

Under åren som gått har
jag ritat en del olika
”rockande sockor” som
har använts i olika
sammanhang i samband
med årsdagen för Downs
syndrom och för att
uppmärksamma allas
lika värde 🤘🏼✨

.
…å det är så kul att de
sockorna har inspirerat
så att föräldrar gjort
tatueringar av dem ✨
här ser ni 2 varianter på
bild🤘🏼🧦✨

/ Anna

 

Lämna gärna en kommentar:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.