Max kontaktbok skapas för fullt…

Måndag den 24 augusti 2009

Vi fortsätter med en massa bus på dagis förstås.
Max går på förmiddagarna och verkar ha så kul. Idag var det tydligen sandlådan som var bäst =)

Har inga dagsfärska kort på Max, men jag kan bjuda på några bilder från en sommarkväll i ”Bruket” där vi har vår badplats i byn. Där har de en rolig klätterställning med koja under där Max gillar att leka.

cool10

cool77 cool6
cool11 cool9

Idag på eftermiddagen har vi varit ute. Härligt väder. Max har hjälpt mig att vattna blommorna och han har även vattnat sig själv en hel del. Han var ganska blöt då vi gick in, om man säger så =)

Till middag åt han 2 portioner med makaroner och köttfärssås. Det gillar mamma!  Han har varit dålig på äta ett tag och han har till och med ratat vällingen. Så jag hoppas att det ”bara” är en period av någon ”fix-idé” och att det nu börjar ta sig igen. Det var kanske bra att börja om dagis och få mer rutiner igen.

Jag håller på att försöka få till Max ”idagbok” som är en kontaktbok mellan dagis och hemma. Så det är en massa klippande och klistrande här hemma just nu =) Det finns ju färdiga att köpa på ”hatten förlag” som är jättefina och jag testade köpa ”provpaketet” men eftersom jag gillar att göra lite eget, så fick det bli en egen variant. Ska fota den, då den är färdig.

Hade gärna velat få tag i en fotoskrivare oxå, så att man snabbt kan skriva ut bilder och klistra in. Men det finns ju en hel del sånna att välja på och man får som vanligt beslutsångest!!! Hade oxå varit bra om den hade kunnat vara liten och smidig så man kunde ta den till dagis. Men vi får se var vi landar i ”fotoskrivar-djungeln”, har något ett tips tar jag gärna emot sådant. Annars har som vanligt dygnet definitivt för lite timmar (!!!)

Nu är ögonen ”pumsiga” och barnen sover gott redan.
Nu ska mamsen oxå gå och nanna kudden. Natti-natt!

annaskrift2 copy

 

 

2 reaktioner på ”Max kontaktbok skapas för fullt…

 1. Ja, vi köpte en fotoskrivare….liten o nätt…. MEN det gickinte att välja att skriva ut småbilder…så helt bortkastade pengar. Har du tips på någon där man kan skriva ut 4 bilder o se på en liten skärm?
  /Annica

 2. Hej Annica,
  jag har kollat och läst om fotoskrivare på nätet så jag blir helt vimmelkantig och det värsta att jag typ inte kommer ihåg någonting!! =) Så tyvärr kan jag inte tipsa dig om någon speciell skrivare. Men jag vet att det finns dem som skriver småbilder oxå.
  Jag har gjort kontaktboken i A4 storlek så man ska kunna ha ”normalstora” bilder. Vilken fotoskrivare köpte ni?
  Jag har sedan gjort alla ”färdiga bilder” som man bara kan klista in, mindre….men då gjorde jag så att jag gjorde dem färdiga i datorn och sedan framkallade jag vanliga fotokopior på nätet (de har ju många erbjudanden om ”få 100 bilder gratis” nu) sedan har jag laminerat dem med ”post-it” bakgrund, så de går att använda gång på gång. Förstod du något av detta? Kändes tjorvigt =) Ska försöka fota kontaktboken någon dag och lägga in på bloggen.
  / Anna

Lämna gärna en kommentar:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.