Lugn dag idag

Ibland skriver jag om min fibro,
bara för att berätta hur det kan
vara, jag söker inte medlidande,
det gör mig inte bättre. Men
många vet lite om sjukdomen,
så ibland skriver jag här 😉 ..

View this post on Instagram

Ibland skriver jag om min fibro, bara för att berätta hur det kan vara, jag söker inte medlidande, det gör mig inte bättre. Men många vet lite om sjukdomen, så ibland skriver jag här 😉 å vill ni fråga något, bara fråga…..Okej, jag mår lite sisådär idag 🤢🥴 blev lite yr och mått illa efter skotertrippen. Å värken går alltid upp några pinnhål då jag varit iväg nånstans 😣 Min fibro har varit sämre just kring ögonen sista dagarna, å det är ett av mina konstiga symtom i min sjukdom, har någon annan det? Jag har ju på grund av detta, svårt att köra bil. Jag brukar dock vilja ”underhålla” bilkörningen lite, rädd för att tappa den förmågan helt. Så det jag kör idag är att skjutsa över dottern till buss på andra sidan 1-2 dagar i veckan. Å ibland kör jag till mor och far som bor nära. Ibland kör jag ner till Norrfjärden på återvinning eller Ica, men då ska jag känna att jag har en bra dag i övrigt i kroppen. Fast jag får ofta konstiga symtom då jag kör. Jag får ganska fort ett tryck runt ögon, känns typ som jag får bihåleinflammation på 2 sekunder. Jag kan få svårt att fokusera och blicken vill som låsa sig. Jag får som spärra upp ögonen flera gånger. Jätteskumt och obehagligt, så därför kör jag inte långt och inte ofta. Men främst blir det jobbigt efteråt jag har kört, då värker ögon och de känns när jag kollar med dem i sidled. Jag har trycket runt ögonen och jag får en dimsyn, ser suddigt och texten blir lite dubbelt, jag får även yrsel efteråt och mår illa och blundar jag, så snurrar det som en karusell 🥴 har varit hos ögonläkare med detta men de säger att det beror på att min ”fibro” påverkar ögonen då jag ska koncentrera mig och att ögonen har svårt att sortera för mycket intryck på en gång och de orkar inte helt enkelt. Får samma symtom av att typ gå där det är mycket folk eller på stan, där mycket intryck fladdrar förbi ögonen. Det brukar ge bakslag efteråt. Så idag blir det en lugn dag hemmavid 🤢🥴 #fibromyalgi #symtom #världensknepigastesjukdom

A post shared by Max liv med familj (@maxmedfamilj) on

.
…Okej, jag mår lite sisådär idag 🤢🥴
blev lite yr och mått illa efter skotertrippen.
Å värken går alltid upp några pinnhål då
jag varit iväg nånstans 😣 Min fibro har
varit sämre just kring ögonen sista dagarna
, å det är ett av mina konstiga symtom i
min sjukdom, har någon annan det?
Jag har ju på grund av detta, svårt att
köra bil. Jag brukar dock vilja ”underhålla
” bilkörningen lite, rädd för att tappa den
förmågan helt. Så det jag kör idag är att
skjutsa över dottern till buss på andra sidan
1-2 dagar i veckan. Å ibland kör jag till mor
och far som bor nära. Ibland kör jag ner till
Norrfjärden på återvinning eller Ica, men då
ska jag känna att jag har en bra dag i övrigt
i kroppen. Fast jag får ofta konstiga symtom
då jag kör. Jag får ganska fort ett tryck runt
ögon, känns typ som jag får bihåleinflammation
på 2 sekunder. Jag kan få svårt att fokusera och
blicken vill som låsa sig. Jag får som spärra
upp ögonen flera gånger. Jätteskumt och
obehagligt, så därför kör jag inte långt och
inte ofta. Men främst blir det jobbigt efteråt
jag har kört, då värker ögon och de känns
när jag kollar med dem i sidled. Jag har trycket
runt ögonen och jag får en dimsyn, ser suddigt
och texten blir lite dubbelt, jag får även yrsel
efteråt och mår illa och blundar jag, så snurrar
det som en karusell 🥴 har varit hos ögonläkare
med detta men de säger att det beror på att min
”fibro” påverkar ögonen då jag ska koncentrera
mig och att ögonen har svårt att sortera för
mycket intryck på en gång och de orkar inte
helt enkelt. Får samma symtom av att typ gå
där det är mycket folk eller på stan, där mycket
intryck fladdrar förbi ögonen. Det brukar ge
bakslag efteråt. Så idag blir det en lugn dag
hemmavid 🤢

/ Anna

 

 

Lämna gärna en kommentar:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.