Hjärtat pickar på….

 Måndag den 11 Maj 2009

Hjärtkontroll i Sunderbyn.
Nu börjar det vara svårt att ha en positiv liten kille då det är sjukhusbesök, för så fort han ser dessa vitklädda tjejer på sjukhuset, så blir han misstänksam. Så han var redan ledsen under vägning och mätning. Så då blev det heller inte så kul då alla elektroder skulle på plats, då man ska ta ett EKG på hjärtat. Så jag och en tjej hade fullt sjå att sjunga för honom och underhålla honom medans han satt i pappas knä och den andra grejade med elektroderna. Men faktiskt satt han så still, att det blev en utskrift =)

Sedan fick vi komma in till hjärtspecialisten för ett ultraljud på hjärtat. Där var faktiskt Max still och låg bara som en snäll liten kille och kollade intresserad på vad ”gubben” gjorde. Så där höll jag först lite andan inför vad han skulle säga. Vår hjärtspecialist brukar vara ganska fåordig och snabb, så jag blev lite paff idag, då han visade och berättade och visade  på dataskärmen hur flödet var i hans hjärtklaff som läker. Det var skönt att höra att han fortfarande har ett ”litet till måttligt” läckage i klaffen, precis som för 6 månader, så det har inte blivit större. Han tyckte även att flödet uppe, där klaffen är bortplockad, upp mot lungpulsådern, var som förväntat. Så nu kan man pusta ut lite. Vi ska få komma på besök igen om 6 månader. Så nu kan vi släppa lillhjärtat och slippa vara oroliga för det. Det pickar på bra. Skönt!

På vägen hem, så tog vi en sväng förbi pappsens jobb i Luleå.
Så där passade Max på att visa alla ”gubbar” (och en tjej=) vilka färdigheter han har och han charmade nog allihopa =)

Nu blir det äntligen dagis igen imorgon.
Max längtar nog efter kompisarna.

annaskrift2 copy

2 reaktioner på ”Hjärtat pickar på….

  1. Ja, Annica…
    …han hade tid att prata !!!!
    Du vet ju hur han är, brukar ju gå 180 in & ut. Men den här gången var han själv, ingen annan hjärtläkare var med. Så kanske det var orsaken ?? ingen aning. Väldigt oväntat. Tänk om det hade varit så, då man tidigare kände som man hade tusen frågor. Nu satt jag faktiskt och funderade om jag inte hade något annat att fråga, än det som vi sa =)

    / Anna

Lämna gärna en kommentar:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.